Súlyosabbra is fordulhat a trombózis a lábamban?

Tisztelt Dr.Úr Abban a kérdésben szeretnék választ kapni hogy, 2016.03.07.-én Mélyvénás trombózist diagnosztizáltak nálam a jobb alsószáramban. 3-napja kapok Clexane injekciót a hasamba. Nagyon félek hogy tüdőembóliát is kaphatok: ( Anyukám ebben a betegségben hunyt el! 25 éves bátyámnak szintén mély vénás trombozisa volt ő mai napig syncumar tablettát szed.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza mélyvénás trombózis témában

Kedves Kérdező!

Kérdés, hogy melyik vénában volt trombózis, milyen kiterjedésű és miért volt. Ha a családban a többieknek volt, van hajlam gondolom, de ez ki lett vizsgálva? Emellett az fontos még, hogy mennyi Clexane-t kap, a testsúlyának remélhetőleg megfelelően és hogy Önnél is tervezik-e a tabletta beállítását.

Jelenleg, ha jó dózisban kapja a Clexane-t és a lábszárban volt "csak" trombózis, akkor elvileg nem kell félni a tüdöembóliától. Javasolt még fásli vagy kompressziós harisnya viselése is. A kérdés a későbbiekre vonatkozik, meg kell előzni az ismtételt trombózist (ha van igazolt hajlam gyógyszer beállításával) , és akkor nem lesz gond.

Kérdés: 2016. március 12., 17:23; Megválaszolva: 2016. március 16., 19:09
Kérdések és válaszok: Hematológiai megbetegedések
Lányom
Tisztelt Dr úr/hölgy! A kálvariánk kb 5 éve kezdödött mikor 10 évesen kiderült hogy lanyomnak petefészek cystája van laporoscopiaval mütötték....
mélyvénás trombózis
Tisztelt Válaszadó! Kérem, ha tud segítsen nekünk! Párom (férfi, akkor 28 évesen) 2011 októberében, bal lábában mélyvénás trombózist...
Mélyvénás trombózis
Tisztelt doktor nő/ur! Tavaly volt mélyvénás trombozisom, szeretném megkérdezni, hogy repülőgépre ülhetek-e. Köszönettel Éva
Mélyvénás trombozis
Alsó végtagi (bal lábszár) trombózisom van. Mozoghatok vele már az aktív életbe vissza azonban 3 hetet várnom kell még a visszatéréssel. Nem...
Repülés
Kedves Doktornő, Lenne egy olyan kérdésem, hogy az egyik barátnőmnek tavaly novemberben mélyvénás trombózisa volt, illetve azóta tüdő embóliája...