• Súlyosabbra is fordulhat a trombózis a lábamban?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr.Úr Abban a kérdésben szeretnék választ kapni hogy, 2016.03.07.-én Mélyvénás trombózist diagnosztizáltak nálam a jobb alsószáramban. 3-napja kapok Clexane injekciót a hasamba. Nagyon félek hogy tüdőembóliát is kaphatok:( Anyukám ebben a betegségben hunyt el! 25 éves bátyámnak szintén mély vénás trombozisa volt ő mai napig syncumar tablettát szed.

        Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza a mélyvénás trombózis témában

        Kedves Kérdező! Kérdés, hogy melyik vénában volt trombózis, milyen kiterjedésű és miért volt. Ha a családban a többieknek volt, van hajlam gondolom, de ez ki lett vizsgálva? Emellett az fontos még, hogy mennyi Clexane-t kap, a testsúlyának remélhetőleg megfelelően és hogy Önnél is tervezik-e a tabletta beállítását. Jelenleg, ha jó dózisban kapja a Clexane-t és a lábszárban volt "csak" trombózis, akkor elvileg nem kell félni a tüdöembóliától. Javasolt még fásli vagy kompressziós harisnya viselése is. A kérdés a későbbiekre vonatkozik, meg kell előzni az ismtételt trombózist (ha van igazolt hajlam gyógyszer beállításával), és akkor nem lesz gond.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2016. március 12., 17:23; Megválaszolva: 2016. március 16., 19:09

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Dokotrnő! Elkeseredettségemben írok Önnek. A kérdésem nem kifejezett belgyógyászati, illetve részben biztos az, de Doktornő sok mindenben segített már nekem. Kb. 2 héttel ezelőtt megbetegedtem, torokfájás, gyengeség stb. Láz nem...
        Tisztelt Doktornő! 2019 novemberében munkaalkalmassági vizsgálaton a laborvizsgálatom eredményében a granulocita szám kissé emelkedettebb volt (70,89%),a háziorvosom nem foglalkozott az emelkedett értékkel. Néhány hete /egy sztresszesebb...
        Tisztelt doktor Nő! 2 vetélésen vagyok már túl, így részletesebben kivizsgálattuk mi lehet a probléma. Egyetlen egy eltérés van az eredményeim között. A hemosztázis eredményemnél a Fibrinogén szintem 5,00 g/L. Trombózis genetikai...
        Jo napot mostanaba gyenge vagyok faradt vagyok egy ket honapja meg szedolgok es faj fejem okt20an voltam vervetelen nem volt elteres kicsit verszegeny vagyok!de meg vagyok ijedve lehet ez hogy leukemias vagyok kialakzl az 3 4 honap alatt azert felek mert...
        Űdv 20-éves vagyok és sűrűn vannak gondjaim a memóriámmal... sűrűn van, hogy a tegnapi dolgokra sem emlékszem vagy akár többször is meg kell kérdeznem valamit mert nem emlékszem rá. Erre van valami gyógyszer vagy akármi más ami segíthet? A...
        Tisztelt Dr. Nő! Kérdésem az lenne, hogy igényel e valamilyen kezelést, vagy kivizsgálást az alábbi laborlelet. eGFR-EPI 57.6 mL/perc/1, 73m^2 Se Kreatinin 100 qmol/L. Elég sokszor járok az illemhelyre főleg éjszakai órákban.A lábaim is...
        Tisztelt Doktornő! január elején fájdogált a jobb vádlim, és mivel amúgy is Uh vizsgálatra mentem (magán) megnézettem. Ott a Doktornő azt állapította meg, hogy egy pár cm-es szakaszon a jobb vádliban rosszabb, de kimutatható a keringés,...
        Tisztelt Dr. Ujj Zsófia Ágnes Doktornő! 10 éve Hív-pozitív vagyok, gyógyszert szedek, nagyon jók az eredményeim, próbálok egészségesen élni. De kb. 6 hónapja a szokásos negyedévi vérvétel során, amit a Szent László Kórházban...
        Szeretném tudni milyen betegségem van, és milyen súlyos, mire számíthatok.
        Jóestét! Pár hónapja lettem arra figyelmes hogy a nyaki nyirokcsomóimat ki tudom tapintani, a jobb oldali borsó nagyságú, a bal oldali bab nagyságú. Ezen kívül már pár éve légszomjam van nyugalmi helyzetben is, asztmás nem vagyok. A...