Lányom

Tisztelt Dr úr/hölgy! A kálvariánk kb 5 éve kezdödött mikor 10 évesen kiderült hogy lanyomnak petefészek cystája van laporoscopiaval mütötték. Aztán sok gondunk volt az inkontinenciaval mikor is jött a hideg zuhany hogy önkatétereznie kell magát hisz nem tanult meg pisilni rendesen igy állandó nagy rezidumok maradnak. 2015 ben tele volt a pajzsmirigye göbökkel hideg meleg egyaránt amit szintén mütöttek a jobb lebenyt teljesen a balt részlegesen távolitották el! 2016 dec.facialis paresisünk volt a jobb arcfel teljes bénulása majd Mr kimutatta agyértágulat av fistula 2 szeri beavatkozásra tudták helytehozni ez volt juni es juliusban! Most 2 hete mélyvénás trombozisa volt térdhajlattól kismedencéig... A kérdésem az lenne lehet e összefüggés a szervi betegségek között mert az orvosaink szerint nem beszélhetünk betegségről diagnozisunk sincs Elöre is köszönöm Tisztelettel: Aggodó szülő

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza mélyvénás trombózis témában

Kedves Levélíró!

Nagyon nehéz véleményt mondani. Igen sok, aggasztó dolog történt a fiatal kislánya életében, kevés az adat ezek átgondolásához. A legutolsóra szeretnék válaszolni, ebben a korban nincsen csak úgy trombózis, ráadásul magasra terjedő. Vagy szerzett ok (ennek kisebb a valószínűsége, hacsak nem közvetlen fekvés, esetleg műtét után, de ha jól értem nem) , inkább öröklött. Feltétlen szükséges trombofilia irányában vizsgálata, mert nagyon nem kizárt, hogy van, ha nem akkor lehet érfejlődési rendellenesség, de azt ki lehet mutatni. Ezt meg kell beszélni a kezelőorvossal. Ha kiderül, mi áll a háttérben, lehetne tovább gondolni, nem függ-e össze pl az av fisutával. Nagyon komplex gondok, mert a petefészek ciszta, av fistula, pajzsmirigy göb lehet az elsődleges, mellé társul a paresis (centralis vagy perifériás? ) és a trombózis. Nem lehet kizárni, hogy ennyi minden véletlen párosul, ez jogos. Gondolom most elsősorban gyermekgyógyász kezeli, jobb ötletem nincs, mint megpróbálni felvenni a kapcsolatot ritka betegségekkel foglalkozó szakorvossal, nincs-e valamilyen általuk ismert eltérés, szindróma a háttérben. (Én felnőtt gyógyászként a debreceni ritka betegségek tanszékén Pfliegler György Tanár Urat tudom, nem tudom foglalkozik-e gyermekekkel- talán a neten a klinika elérhetőségén egy kérdést megérne) .

Kérdés: 2017. október 31., 21:11; Megválaszolva: 2017. november 04., 13:22
Kérdések és válaszok: Hematológiai megbetegedések
Schönlein Henock purpula
Fogamzásgátló szedése MTHFR gén...
Van teendo?
Vashiányos vérszegénység
Myeloma - probléma