• Lányom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr úr/hölgy! A kálvariánk kb 5 éve kezdödött mikor 10 évesen kiderült hogy lanyomnak petefészek cystája van laporoscopiaval mütötték. Aztán sok gondunk volt az inkontinenciaval mikor is jött a hideg zuhany hogy önkatétereznie kell magát hisz nem tanult meg pisilni rendesen igy állandó nagy rezidumok maradnak. 2015 ben tele volt a pajzsmirigye göbökkel hideg meleg egyaránt amit szintén mütöttek a jobb lebenyt teljesen a balt részlegesen távolitották el! 2016 dec.facialis paresisünk volt a jobb arcfel teljes bénulása majd Mr kimutatta agyértágulat av fistula 2 szeri beavatkozásra tudták helytehozni ez volt juni es juliusban! Most 2 hete mélyvénás trombozisa volt térdhajlattól kismedencéig... A kérdésem az lenne lehet e összefüggés a szervi betegségek között mert az orvosaink szerint nem beszélhetünk betegségről diagnozisunk sincs Elöre is köszönöm Tisztelettel:Aggodó szülő

        Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza a mélyvénás trombózis témában

        Kedves Levélíró! Nagyon nehéz véleményt mondani. Igen sok, aggasztó dolog történt a fiatal kislánya életében, kevés az adat ezek átgondolásához. A legutolsóra szeretnék válaszolni, ebben a korban nincsen csak úgy trombózis, ráadásul magasra terjedő. Vagy szerzett ok (ennek kisebb a valószínűsége, hacsak nem közvetlen fekvés, esetleg műtét után, de ha jól értem nem), inkább öröklött. Feltétlen szükséges trombofilia irányában vizsgálata, mert nagyon nem kizárt, hogy van, ha nem akkor lehet érfejlődési rendellenesség, de azt ki lehet mutatni. Ezt meg kell beszélni a kezelőorvossal. Ha kiderül, mi áll a háttérben, lehetne tovább gondolni, nem függ-e össze pl az av fisutával. Nagyon komplex gondok, mert a petefészek ciszta, av fistula, pajzsmirigy göb lehet az elsődleges, mellé társul a paresis (centralis vagy perifériás? ) és a trombózis. Nem lehet kizárni, hogy ennyi minden véletlen párosul, ez jogos. Gondolom most elsősorban gyermekgyógyász kezeli, jobb ötletem nincs, mint megpróbálni felvenni a kapcsolatot ritka betegségekkel foglalkozó szakorvossal, nincs-e valamilyen általuk ismert eltérés, szindróma a háttérben. (Én felnőtt gyógyászként a debreceni ritka betegségek tanszékén Pfliegler György Tanár Urat tudom, nem tudom foglalkozik-e gyermekekkel- talán a neten a klinika elérhetőségén egy kérdést megérne).

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2017. október 31., 21:11; Megválaszolva: 2017. november 04., 13:22

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktornő! Vannak autoimmun betegségeim (hashimoto, sjögren), ezek miatt eléggé félek a limfómától, mert tudom, hogy megnő az esély erre ezeknél a betegségeknél. Nemrég észrevettem, hogy a bal fülem mögötti csonton egy pici csomó...
        Kedves Doktornő! 2017 júniusában mélyvénás trombózissal kerültem kórházba. Egy hét után találtak egy másik trombózist is, így végül bal oldalon térdtől hasközépig terjedő, jobb oldalon pedig a combtő szakaszában találtak...
        Tisztelt Doktornő! 4 évig jártam plazmaferezisre, kb a 2. év közepén derült ki, hogy egy autoimmun betegségem van ( colitis ulcerosa), mely nekem mindvégig tünetmentes volt, gyógyszerezni is minimálisan kellett. Már abbahagytam a plazmaadást,...
        Tisztelt Doktor Úr/Doktornő! Február végén, az akkori felső légúti megbetegedésem ideje alatt figyelmes lettem egy nyaki tájékon, jobb kulcscsonttól nem messze elhelyezkedő megnagyobbodott nyirokcsomóra. Mozgatható, fájdalmatlan, a méretét...
        Tisztelt Dr.Nő/Úr! Másfél hónapja találtam.egy csomót a nyakamon, de nem fájt így nem foglalkoztam vele. Pár hete, iszonyatosan elkezdett viszketni a nyakam, és akkor vettem észre, hogy a csomó a nyakam bal oldalán sokkal nagyobb lett. Voltam...
        Tisztelt Doktornő! Szombaton egy hosszú repülőútra indulok. Mivel visszerem van, kértem a háziorvos tanácsát, aki a kórelőzményekre való tekintettel (nem volt még trombózisom, a családban nincs hasonló beteg, nem dohányzom és viszonylag...
        Tisztelt Doktornő! 2018. januárjában krónikus lymphocytas leukaemiat diagnosztizáltak nálam. A januári laboreredményeim szerint a perifériás vérben a fehérvérsejtszám 18, 15 G/L, lymhphocyta 55%, monocita 5%. Perif. flowcytometriai vélemény:...
        Tisztelt Doktor Úr/Doktornő! Nemrég teljesen véletlenül észrevettem, hogy érezni a nyakamon hátul egy kis kemény csomó szerűséget. Nem látni semmit és eddig ha valakit megkértem itthon, hogy nézze meg az eddig azt mondta, hogy nem nagyon...
        Kedves Dokotrnő! Elkeseredettségemben írok Önnek. A kérdésem nem kifejezett belgyógyászati, illetve részben biztos az, de Doktornő sok mindenben segített már nekem. Kb. 2 héttel ezelőtt megbetegedtem, torokfájás, gyengeség stb. Láz nem...