• Orvos válaszol: Hematológiai megbetegedések

        Hematológiai megbetegedések
        Összes kérdés a(z) Hematológiai megbetegedések témában Gyakori kérdések a(z) Hematológiai megbetegedések témában
      • alacsony neutrofil granulocita

        2020-01-27 17:42
        Kedves Doktornő! Köszönöm gyors válaszát az alacsony neutrofil granulocita c. kérdésemmel kapcsolatban. Annyit kérdeznék még, hogy mire gondol pontosan vírus szerológia alatt? Milyen vírusra nézessek szerológiát, mire lenne érdemes? HIV-re szűrettem magam, az...

        Trombocytopenia-vérkép

        2020-01-27 10:53
        Tisztelt Doktornő! Én egy 34 éves nő vagyok, aki 17 éves kora thrombocytopeniás. Ennek száma igen változatos, leginkább 80 és 120 G/L között mozog. Hematológus sajnos csak tőlünk 50 km-re van, hatalmas várólistával. Én azonban aggódom, hogy az állapotom nem...

        Laboreredményem értelmezése,

        2020-01-26 23:40
        Szép jónapot kívánok Doktornő! Tanácsot szeretnék kérni Öntől! 5napja csináltattam egy friss rutin laborvizsgálatot. Amiben eltérés volt: ALKALIKUS FOSZFATÁZ:418U/l REF ÉRTÉK:100-290 CRP:6,4mg/l REF ÉRTÉK:5 HEMOGLOBIN:16,20g/dl REF...

        alacsony neutrofil granulocita

        2020-01-26 18:43
        Kedves Doktornő! Legutóbbi, csatolt leletemmel kapcsolatban kérném ki a véleményét. (csak a hematológia eredményekkel kapcsolatban). Az elmúlt évben 5-ször voltam vérvételen, melyek mindegyikén a neutrofil granulocita érték alacsonyabb volt a ref értéknél,...

        Kislányom labor leletenek értelmezése

        2020-01-19 16:17
        Kedves Doktornő! Remélem így már látszik a labor lelet:)

        Magvas vvt

        2020-01-15 09:47
        Üdvözlöm Doktornő! A tegnapi napon /01.14./ vérvételen voltam. A háziorvosom elvicceli az egészet, de Öntől szeretném megkérdezni, hogy a "Magvas VVT: Eredmény: 0,2/100 fvs +...

        Megnagyobbodott nyaki nyirokcsomók?

        2020-01-14 22:22
        Tisztelt DoktorNő! 2,5 éve, egy lázas megbetegedés után (nem tudom köze lehet-e hozzá, de vérplazma adás után 4 nappal betegedtem meg) a nyakamon több nyirokcsomó is megnagyobbodott, és még ma is meg vannak nagyobbodva. Nem tudom köze lehetett-e ennek a lázas...

        Rossz vérkép

        2020-01-11 14:25
        Tisztelt Doktornő! Crohn-betegségem van, emiatt 2-3 havonta vérvételre kell járnom. 1 éve a vérképemben minden alkalommal emelkedett a vörösvérsejt, hemoglobin és hematokrit szám (utolsó alkalommal 6,4 t/l, 184 g/l, és 0,57 l/l voltak ezek az értékek). A...

        Nyaki nyirokcsomó megnagyobbodás tartósan

        2020-01-02 18:24
        Üdvözlöm! 2019. Szeptember óta a bal oldali nyaki nyirokcsomóm meg van nagyobbodva. Akkor felkerestem háziorvos, vérvétel kisebb gyulladást jelzett, Optalgint és Sumamedet kaptam. Nem változott, csak fájt a nyirokcsomóm. Felkerestem fül-orr gégészt, aki nyaki...

        PCR eredmény

        2019-12-30 21:40
        Tisztelt Doktornő! 28 éves vagyok, 2011. óta CML-es. Többször kértem már Doktornőtől tanácsot,amit ezúton is köszönök. 2018. 11.01. óta nem szedek gyógyszert. 7 évig szedtem 400mg imatinibet. Az utóbbi két eredményem aggaszt picit. Az októberi PCR...

        Vérhígító érmegpattanás

        2019-12-26 18:29
        Kedves Doktornő/Doktor úr, 0,6 ml clexane-t kell injekcióznom minden nap, viszont észrevettem, hogy az arccsontomon érmegpattanás van, ami eddig sosem volt nekem. Lehet, hogy túl sok a 0,6? Járok rendszeresen hematológushoz, de ő hajthatatlan, hogy 0,4et kapjak. 24...

        Mit jelent a labor eredmény?

        2019-12-14 08:32
        Jó napot kivánok! A kislányomnak volt 1.5 hónapja térdsérülése de ultrahang és rögen nem mutatog semit , most voltunm mr vizsgálaton eredmény még nincs .Előtte elmentünk 1 laborba eltérés wörösvértest:5.27 Mcv:79.1 Mch:26.2 Rdw-sd:34 Mit jelentenek ezek...

        Mitől lila az összes körmöm?

        2019-11-27 19:48
        Tisztelt DoktorNő! Tegnap este vettem észre, hogy az összes körmöm (lábujjakon is) a 3/4 hosszáig besötétült, lilás, azóta konstans ilyen színű. 21 éves férfi vagyok. Nem tudom köze lehet-e hozzá, de - Emészétési panaszaim miatt voltam 6 napja...

        Mi lehet a háttérben?

        2019-11-25 19:52
        Üdvözlöm! Megállapították, hogy apukámnak nyirokér gyulladása van, de elküldték minta vételre is. A labor és a mellkasi ultrahang eredményeivel nem volt probléma. Mi állhat a háttérben? Konkrétumot nem mondtak. Lehetséges, hogy daganat vagy annak az áttéte...

        Pajzsmirigy Ultra hang vizsgálat eredménye

        2019-11-13 17:24
        Tisztelt Doktornő! Mai napon voltam Ultrahang vizsgálaton és az alábbi eredményt kaptam, de hogy ez most jó-e vagy sem, azt nem nagyon mondták el. Szeretném a segítségét kérni, hogy mire számíthatok. A pajzsmirigy lebenyei nagyobbak, jobb 29x22x57 mm, bal...

        Vérvizsgálat eredménye

        2019-11-12 16:37
        Tisztelt Doktornő! 9 hónapja szinte minden hajnalban derék illetve csípőtáji fájdalomra ébredek.Nem tudok lehajolni,kell kb. 20 perc mire a zoknimat fel tudom venni.Háziorvosom röntgent rendelt ami kisfokú gerincferdülést mutatott.Jelenleg fáradékony vagyok és...

        CLL kezelése

        2019-11-11 18:56
        Tisztelt Doktornő! Érdeklődni szeretnék,hogy mikor igényel beavatkozást a CCL beteg? 2015-ben diagnosztizálták a páromnál,azóta folyamatosan emelkedik a fehérvérsejt szám,controll vérvételre jár 3,6 havonta.Jelenleg a WBC: 52,84 G/I Limfo.:45,37G/I LYMPH 85,9%...

        Hemangióma lehet?

        2019-11-10 11:47
        Tisztelt Doktor nő! Egy májproblémával fordulok Önhöz. Évek óta fennállt ismeretlen eredetű hasi diszkomfortérzés, mely miatt tavaly nyáron hasi MR-t végeztek. Ezen mindent rendben találtak. Viszont a probléma nem múlt, idén nyáron (többek között) hasi...

        Mthfr c677t heterozigóta 18. Terhességi hét

        2019-11-05 13:22
        Kedves Doktornő! 1 évvel ezelőtt volt egy korai 6. Héten történő vetélésem. Nem tudták megallapitani mi miatt.Hormonvizsgalataim ezután rendben voltak. Egyedül Pajzsmirigy alulmukodesem van amire szedem a megfelelő gyógyszert értékek megfelelőek havonta járok...

        Nagylabor, nyaki feszülés, szorongás

        2019-11-05 07:40
        Tisztelt Doktornő A segítségét szeretném kérni...Jó ideje időről időre előjön egyfajta nyaki feszülés a nyirokcsomók környékén főleg a fülem alatt és az állkapcsom alatt. Össze-vissza nyomkodom ilyenkor a nyakam de semmi kiúgrót nem találok rajta de ha...
        A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!