• Orvos válaszol: Hematológiai megbetegedések

        Hematológiai megbetegedések
        Összes kérdés a(z) Hematológiai megbetegedések témában Gyakori kérdések a(z) Hematológiai megbetegedések témában
      • B12 hiány vérszegénység nélkül

        2019-09-17 12:59
        Kedves Doktornő! Vérszegénység gyanúja miatt csináltattam vérvételt. Az alábbi értékek lettek csillagosak, ezeken kívül minden értékem a referencia tartományon belül van. B12 vitamin: 112 Ref: 133-675 VVT: 5,2 Ref: 4,0-5,2 Hematokrit: 0,46 Ref:...

        nyirokcsomó tarkón

        2019-09-14 10:45
        Kedves Doktornő! Már máskor is segített nekem a mindig nagyon egyértelmű válaszaival, amit nagyon köszönök. A tarkóm bal oldalán van egy nyirokcsomó, ami 10 évvel ezelőtt kb 3 hónapig fájdalmatlanul duzzadt (1,6mm) volt, a heamatológus emiatt és konzekvens...

        Mi lehet ez a folt?

        2019-09-13 06:29
        Kedves Doktorno! Lehet, hogy ez nem az On szamterulete, de bizom benne hogy fog tudni nekem valaszolni. Tegnap vettem eszre a labszarcsontomnal egy kis dudort. Enyhen elmozgathatonak talalom, nem kokemeny. Nyomasra enyhen faj, olyan errzes mint amikor az embrr beveri a labat...

        Hova forduljak?

        2019-09-11 13:09
        Tisztelt Doktornő! Régóta fennálló problémámmal keresem meg. 7 hete szültem. Már a terhességem folyamán is gyakran jelentkeztek neurológiai problémáim (szédülés, fülzúgás, szikralátás, ájulás). akkor ezeket a tüneteket vashiányommal magyarázták az...

        Sjögren szindróma

        2019-09-09 21:25
        Kedves Doktornő! Hashimoto és Sjögren betegségeim vannak. Az utóbbi kapcsán lesz kérdésem. Egyelőre minden rendben és nincs szükség gyógyszerekre. Szemszárazság van és néha izomfájdalmak, de teljesen viselhető. Járok immunológiai ellenőrzésre, de ott nem...

        Véralvadási defektus

        2019-08-28 13:23
        Tisztelt Dokotrnő! 19 hetes kismama vagyok és véralvadási funkciók tekintetében az alábbi véreredményeimben van eltérés: Leiden-mutáció - heterozigóta FII2010 - heterozigóta Aktivált parciális thromboplasztin idő - 24 sec (ref: 26-36 sec) Fibrinogén...

        Emelkedett lymphocyta szám hirtelen fogyás

        2019-08-23 23:54
        Tisztelt Doktornő! Az elmúlt 2-3 hónapban hirtelen fogyást tapasztaltam (~12 kg) miközben sem az életvitelem, sem a táplálkozásom, semmi nem változott. Beteg mostanában nem voltam. Más panaszom igazából nincs, esetleg a fáradékonyságot említhetném, de...

        Fájdalmas afták

        2019-08-22 21:09
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Édesanyám szájában először a nyelvén, majd több helyen is, nagyon fájdalmas afták, fekélyek keletkeztek. Soha életében nem volt ilyen. Non hodgkin limfóma miatt kemoterápiát kapott, utolsót áprilisban. Pet Ct lelete jó és a laborja...

        Vérszegénység?

        2019-08-17 02:18
        Kedves Doktornő! Hashimoto és Sjögren betegségek miatt laborkontrol készült. Részletes teljes vérkép és immun elfo, valamint beta2-mikroglobulin. A vérképet mellékelem, azon van csak eltérés az elfo és a mikroglobulin is hibátlan. Magánrendelésben nagyon...

        Vérhigító alkalmazása

        2019-08-12 10:16
        Tisztelt Doktornő! Agyi infarktusom volt, idült ischaemiás szívbetegségem, magas vérnyomásom és nem-insulin-dependens cukorbetegségem van, valamint pitvari fibrillátió és flutter miatt "kiütötték" a szívemet. Azóta vérhigítót kapok injektióban, Clexane-t. A...

        k vitamin és fokhagyma kapszula

        2019-08-02 09:56
        Tisztelt Doktornő! Közepes csontritkulásom van, ezért egy K2+D3 tartalmú étrendkiegésztő olajat tanácsoltak. De mivel ülő munkát végzek, és nem szeretnék trombózist sem kapni, ezért napi egy szem Allimax fokhagymakapszulát is szedek, ami gyógyszertári...

        Trombofilia - terhesseg

        2019-07-30 16:08
        Kedves Doktorno, Ferjemmel lombik program elott allunk es a szukseges vizsgalatok trombofiliat deritettek fel: Leiden: heterozygota, MTHFR: homozygota. Egy genetikus orvossal egyeztettem, aki a terhesseg alatti veralvadasgatlo injekciozast javasolta. A kerdesem, hogy mennyire...

        Időszakos tompaság

        2019-07-26 13:02
        Tisztelt Doktornő/Doktor úr! Kb 2 hónapja érzem, hogy időszakosan, akár egész napra is tompaság, enyhe fejfájás szem felett, kedvetlenség "gyötör". Hetente 3-4 alkalommal sportolok, kerékpározás, futás, foci. Viszonylag egészséges életet élek, napi szinten...

        Nyirokcsomó problémák

        2019-07-23 21:17
        Tisztelt dr úr/nő. 24 éves férfi vagyok. 7 éve vettem észre a mellkasom jobb oldalán a bordaívemen 3 nyirokcsomót a legnagyobb 2 centi körul van.nagyon hipohoner vagyok és pánikbeteg és éveken keresztul nyomkodtam ellenőriztem lehet ezert fájtak és az idegesit...

        TTP infarktus

        2019-07-23 18:48
        Tisztelt doktor nő! Ismét a TTP-s kérdező lennék. Unokaöcsém a fagyasztott plazma kapás közben kapott anafilaxiás sokkot. Ez mitől lehetett? Válaszát előre is köszönöm

        TTP szivinfarktus

        2019-07-23 17:32
        Tisztelt Doktor nő! Unokaöcsém 2017.júniusában torokgyulladással fordult a háziorvosához, aki épp szabadságon volt, igy az őt helyettesitő orvos Aktil Duót irt fel neki.A torokgyulladása el is múlt, de egy kis idő múlva émelygést, hányingert, gyengeséget,...

        Rossz Vérkép?

        2019-07-22 19:47
        Tisztelt Doktornő! Évente egyszer elszoktam menni a vérképemet megnézetni, hogy minden rendben van-e, de most 3 érték is rossz lett. Az eredmény: WBC:5,68 G/l normál:4,20-10,80 *neutrofil:38% normál:40-74 (alacsonyabb) *Limfocita:46,8% normál:19-39...

        Fehérvérsejt szám alakulása

        2019-07-20 09:29
        Tisztelt Doktornő! Teljes vérképet készíttettem május 27-én, a tünetek (fáradtság, fogyást stb..) és a kapott eredmények alapján felmerült a CLL gyanúja. FVS: 13.50 LYMP%: 68,5 LYPM#: 9.24 NEUT%: 24.6 NEUT#: 3.32 A perifériás vérben a fehérvérsejt...

        Vérkép értékelése

        2019-07-17 15:59
        Tisztelt Doktornő! Köszönöm előző válaszát,melyben a HGB értékemről kérdeztem. Közben megkaptam a legfrissebb vérképemet, amiben már elég sok eltérés van. Lehet túlaggódom,de szeretném kikérni a véleményét. Aggódom, és nem szeretném ha újra el...

        HGB szint, CML,TFR

        2019-07-15 21:29
        Tisztelt Doktornő! 28 éves CML-es beteg vagyok. 7,5 évig imatinibet szedtem, 8 hónapja nem szedek gyógyszert, azóta a PCR-em 0,000-ról nem mozdul. Viszont a gyógyszer leállás után feltűnően magasabb lett a hemoglobin szintem. A többi érték rendben szokott lenni....
        A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!