• Orvos válaszol: Hematológiai megbetegedések

        Hematológiai megbetegedések
        Összes kérdés a(z) Hematológiai megbetegedések témában Gyakori kérdések a(z) Hematológiai megbetegedések témában
      • Limfocita magas, neutrofil, abs neutrofil alacsony

        2020-03-13 14:31
        Most kaptam kézhez az éves laborom eredményét. Ahol eltérés van: WBC 3,02 G/L Tartomány 4,20 - 10,80 Neutrofil 39,9 % Tartomány 40,0- 74,0 Limfocita 49,1 % Tartomány 19,0-39,0 abs. neutrofil 1,20 G/l Tartomány 1,68-8,00 abs bazofil 0,03 G/l Tartomány...

        Trombózis és combnyaktörés

        2020-03-10 12:25
        Tisztelt Főorvosnő! Miért növekedhet a trombózisveszély terhesség idején? című cikkében olvasott információval kapcsolatban szeretnék egy kicsit bővebben kifejtett választ kérni az anatómiai okokat illetően. „A leggyakrabban a bal alsó végtag érintett...

        Laboratóriumi eredmények B0312008

        2020-03-03 10:20
        Tisztelt doktornő! Dezső vagyok. Szeretném kikérni a véleményét az alábbi labor eredményemről. Előzetesben írnám, hogy 13 éves koromba eltávolították a lépemet, baleset miatt. Magas és alacsony értékek az alábbiak. GPT: 46 U/I értékhatárok:...

        Trombózis gyanu

        2020-03-02 17:44
        Jó estét kedves Dr.Úr/Nő 37 éves vagyok. Most született a kislányom aki 1 hónapos. Kértem a nőgyógyászat, hogy írjon fel nekem fogamzásgátló tablettát. Olyat olvastam, hogy a folyamatos szedés tüdő embóliát okoz. Nem szeretnék meghalni még. És félek...

        Általános gyengeség érzet a végtagoknál

        2020-03-01 15:10
        Tisztelettel Üdvözlöm Kedves Doktornő! Egy olyan problémám van immár 3hete hogy normálisan kifejtve olyan érzésem van mintha általános gyengeség lenne a végtagjaimba,de ez nem egyszerre minden végtagomnál,hanem hol csak a karomnál,hol csak a lábamnál,de már...

        Érdemes lenne limfoma miatt aggodnom?

        2020-02-28 19:14
        Tisztelt Doktor Nő! 3 hete felfedeztem valami kis csomó/púp szerűséget hátul a nyakamon. Otthon azt mondták, hogy biztos csak valami pattanás lehet ezert nem foglalkoztam vele különösebben. Először érintésre kissé érzékeny volt de nem vészesen. Pár nap után...

        Mi lehet a baj?

        2020-02-27 16:39
        Tisztelt Dr.Úr! 3 éve kezdődött,hogy lefogytam 10 kg ot pár hónap alatt,sárgás lett a bőröm,fáradékony,étvágytalan lettem,majd kizárták a hepatitist és kiderült, hogy a ferritinem több ezer.Megoldották, hogy vércsapolásra járok azóta.Hol jó az...

        Habituális vetélés lehetséges okainak vizsgálata

        2020-02-26 09:29
        Tisztelt Doktornő! Korábbi házasságombol született egy egészséges lanyom. 2016 óta probalkozunk jelenlegi férjemmel. 2016/17-ben két missed ab-om volt műszeres befejezéssel. 2018-ban egészséges lánygyermekunk született.Egy hete sajnos szintén misses ab lett a...

        Clexane használat

        2020-02-25 22:47
        A Clexane injekciò nyáron az ablak alatti fiòkban maradt,35 foknál többet is mèrtünk a szobában. Felhasználhatom vagy inkább ne? Terhes vagyok, trombofìlia miatt kell szùrnom. Köszönöm

        Kemoterápiás kezelés utáni labor

        2020-02-15 20:04
        Tisztel Doktornő! Segítségét szeretném kérni az alábbi vérkép értelmezésénél. Édesanyám (61 éves) emlődaganat műtét után jelenleg kemoterápiás kezelésben részesül (4 TAX+4 AC). Tökéletes vérképpel indultunk, de a második kezelés után láthatóan...

        Tüdőembólia után trombofilia panel és genetikai vizsgálat leletei, további teendők

        2020-02-15 15:24
        Tisztelt Doktornő! A segítségére van szükségem leletek értelmezésével kapcsolatban. 2019 május 29-én kétoldali tüdőembolizációt diagnosztizáltak nálam (kétoldali, több apróbb vérrög, 2,5 cm infarct). Mellkasi RTG, kontrasztanyagos mellkas CT, EKG, labor,...

        Mi a teendő?

        2020-02-14 16:22
        Tisztelt Doktor Nő! Feleségem vérképében csillaggal jelölték a " Vvt számot: 4.80 T/L. Max. ref. érték 4,50. TSH értéke 4,450 mIU/L ref. 4,200. Szeretném Öntől megkérdezni, hogy mi lenne a teendő? Köszönettel!

        Alacsony bazofil

        2020-02-14 11:10
        Tisztelt Doktornő! Minden évben elszoktam menni egy általános laborvizsgálatra és most 3 értékem nem esik a megfelelő tartományba, a többi érték mind jó. Ez a 3 érték: limfocita nekem 41,1% a megfelelő tartomány(19,0-39,0) monocita nekem 10,6%...

        Leukémia?

        2020-02-13 08:44
        Üdvözlöm.A teljes vérképemre azt mondták hogy rossz de nem küldtek tovább.Neutrophil:2.54,Basophil:0.05 ,Eosinophil:0.19,Lymphocyta:2.51,Monocyta:0.53,Neutrophil %:43.6 Basophil%:0.9,Limphocyta%:43.1,Monocyta%:9.1,Vas:5.61,Ferritin :25.1,TVK:84.91,Vaskötő...

        Milyen betegségem lehet?

        2020-02-08 16:21
        Már 2 napja hogy úgy keltem hogy nagyon fáj a nyakam. Először még azt hittem,hogy csak elaludtam vagy meghúztam. Elmentem az orvoshoz,mert egy kis duzzanat alakult a nyakamon. A doktor úr azt mondta, csak izomgörcsről lehet szó, nincs okom aggódni. Másnap viszont...

        alacsony neutrofil granulocita

        2020-01-27 17:42
        Kedves Doktornő! Köszönöm gyors válaszát az alacsony neutrofil granulocita c. kérdésemmel kapcsolatban. Annyit kérdeznék még, hogy mire gondol pontosan vírus szerológia alatt? Milyen vírusra nézessek szerológiát, mire lenne érdemes? HIV-re szűrettem magam, az...

        Trombocytopenia-vérkép

        2020-01-27 10:53
        Tisztelt Doktornő! Én egy 34 éves nő vagyok, aki 17 éves kora thrombocytopeniás. Ennek száma igen változatos, leginkább 80 és 120 G/L között mozog. Hematológus sajnos csak tőlünk 50 km-re van, hatalmas várólistával. Én azonban aggódom, hogy az állapotom nem...

        Laboreredményem értelmezése,

        2020-01-26 23:40
        Szép jónapot kívánok Doktornő! Tanácsot szeretnék kérni Öntől! 5napja csináltattam egy friss rutin laborvizsgálatot. Amiben eltérés volt: ALKALIKUS FOSZFATÁZ:418U/l REF ÉRTÉK:100-290 CRP:6,4mg/l REF ÉRTÉK:5 HEMOGLOBIN:16,20g/dl REF...

        alacsony neutrofil granulocita

        2020-01-26 18:43
        Kedves Doktornő! Legutóbbi, csatolt leletemmel kapcsolatban kérném ki a véleményét. (csak a hematológia eredményekkel kapcsolatban). Az elmúlt évben 5-ször voltam vérvételen, melyek mindegyikén a neutrofil granulocita érték alacsonyabb volt a ref értéknél,...

        Kislányom labor leletenek értelmezése

        2020-01-19 16:17
        Kedves Doktornő! Remélem így már látszik a labor lelet:)
        A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!