Kompressziós térdzokni mélyvénás trombóziskor

Üdvözlöm! Idén szeptemberben mélyvénás trombózisom volt (8évig szedtem fogamzásgátlót, 4x tört el a lábújjam, de nem tudják mi váltotta ki) 1hetes fekvést és 1hónap táppénzt eredményezett.Nekem nem volt folt a lábamon, kb 1-1, 5 hete nagyon fájt a lábam mintha erős izomlázam lenne és már 3 napja be is volt dagadva térdtől lefele teljesen. Azt mondták, hogy lábon hordtam ki, de most is kell szedjek napi 3 syncumart és kompressziós harisnyát is hordanom combtőig, mert a trombózist a térdhajlatban találták meg. A genetikai vizsgálatom is pozitív lett a hajlamra, protrombin negatív (vad) lett. A kérdésem az lenne, hogy a mai nap voltam az orvosomnál, és azt a jó hírt kaptam tőle, hogy már nem kell hordjam a combig érő harisnyát, elég a kompressziós térdzoknit hordjam, ami azért bizonytalanított el, mert eddig azzal indokolták a combig érőt, h a hajlatban van a trombózis(amit ultrahanggal újra megvizsgálnak majd januárban) és ha az véletlenül megindul akkor a tüdőben áll meg, de így hogy most már elég a térdig érő is így az ott pont nincs leszorítva hiszen előtte (alatta) ér véget a zokni.Csak attól félek, hogy mi van ha a doki nem tudja h ott találták meg, mert eddig a belgyógyászatos orvos figyelt rám, de már az angiológián kezelnek.Ön szerint merjem megkérdezni telefonon tőle, hogy hordhatom-e, (nehogy megbosszúlja h megkérdőjelezem a döntését) vagy ez teljesen normális és nem kell félnem, csak ugye engem ez zavart be, hogy akkor már nem számít az hogy az a rész is le legyen szorítva? Kérem segítsen válaszával ha tud, mert az ember nem szívesen kérdez meg ilyen dolgokat, mert általában harag a vége. Most szóltak arról is, hogy napi 2 tablettát kell szednem a Detralex tablettából is ami érvédőként funkcionál. Azt is mondták hogy a hajlam miatt, legalább 1 évig kell hordanom a térdzoknit és szednem a gyógyszert, ezért sajnos lehet hogy le kell mondanom a jövő nyárra tervezett esküvőmet, hiszen egy csomó megkötés van a gyógyszer és a mozgásra is, ami eléggé megcsonkítja ennek a mulatságnak az élvezetét.Köszönöm

Dr. Tomonkó Magdolna válasza mélyvénás trombózis témában

Kedves Kérdező!

A mélyvénás trombózis lezajlása után a kezelés módja az idővel együtt változik. Azt gondolom, kezelőorvosától nyugodtan kérdezzen meg mindent, ami nyugtalanítja. Célszerű azonban valóban nem a hallottakat megkérdőjelezni, hanem talán arra hivatkozni, nem biztos abban, jól értette-e az elhangzottakat. Így beszélgethet az orvosával, minden információt újra elmondhat.

Azt gondolom, a jövő nyár még messze van, lehetséges, hogy egyáltalán nem lesznek addigra zavaró, korlátozó tényezők.

Üdv: dr Tomonkó Magdolna

Kérdés: 2013. december 04., 21:55; Megválaszolva: 2013. december 07., 19:32
Kérdések és válaszok: Visszérbetegség
thrombosis
Tisztel Cím! Egy hónapja derült ki, hogy a jobb láb izomvénájában cruralis thrombozist mutattak ki.Jelenleg az INR-érték 1, 96-39%.Kérdésem az...
trombózis
Fiam, aki 18 éves augusztusban mélyvénás trombózist kapott, ami magasra terjedt.Sajnos hiába szedi a szinkumát az INR eredmény egyre rosszabb 1, 27...
Mit okozhat a túl magas von Willebrand...
Tisztelt doktornő/úr! 33 éves vagyok, tavaly júniusban a jobb felső karromban mélyvénás trombózist diagnosztizáltak, azóta folyamatos...
Mélyvénás trombozis utáni...
Üdvözlöm! 2012 decemberében volt egy mélyvénás trombózisom a bal lábamban, volt genetikai vizsgálat, ennek eredménye: leiden mutáció. Napi 2...
MVT. Xarelto, visszérbetegség?
Xarelto kérdéseim: 1, Háziorvos felírhatja? 2, Ellenőrzése, beállítása nem szükséges? Ha mégis, hogyan? (Mozgásszegény életmód...