Lábtrombozis

Kedves Doktornő! Kb 4 hete a jobb lábamban egy reggel arra ébredtem nagyon fáj a jobb alsó lábszáram, de nem tudtam elmenni az orvoshoz/lehívni nem akartam/ vizes ruháztam és pihentem.5 nap múlva tudtam csak lábra állni és elmentem a körzetihez, Ő azonnal hívta a mentőt és bevittek 7 napig kezeltek. De már 1 nap múlva felkelhettem.Szedem a gyógyszert a syncumar mite acenokumarolt, napi 4 szemet. A gyógyharisnyát viselem, de nem tudom mikor kell, hogy rajtam legyen? Ajánlottak egy könyvet a betegségről de ez nekem kevés.Cime Trombozis és véralvadásgátlás, Dr Blasko György és Dr Kiss Róbert könyve van meg, de szeretném ha ajánlana olyat ami a hozzá kapcsolódó életmód és a rehabilitációt leírja. Válaszát köszönöm.

Dr. Váróczy László PhD válasza mélyvénás trombózis témában

Tisztelt Érdeklődő!

A trombózis utáni rehabilitációnak két nagyon fontos eleme van:

1. Ne újuljon ki a trombózis illetve a vérrög szép lassan oldódjon fel. Ennek eszköze a véralvadásgátló kezelés (Syncumar) , melyet minimum 6 hónapig alkalmazni kell.

2. Meg kell előzni a visszeresség kialakulását. Ez döntően életmódbeli feladatokat foglal magába: lehetőség szerint kerülni kell a sok ácsorgást, láblógatva ülést illetve járáskor gyógyharisnyát kell viselni. Ezt is legalább 6-12 hónapig be kell tartani, míg a vérrög várhatóan teljesen feloldódik.

Trombózis utáni rehabilitációról szóló könyvet és nem ismerek, de sok hasznos dolgot talál a visszer.lap.hu internetes oldalon.

Kérdés: 2011. március 13., 14:21; Megválaszolva: 2011. március 19., 12:03
Kérdések és válaszok: Hematológiai megbetegedések
Lányom
Tisztelt Dr úr/hölgy! A kálvariánk kb 5 éve kezdödött mikor 10 évesen kiderült hogy lanyomnak petefészek cystája van laporoscopiaval mütötték....
Súlyosabbra is fordulhat a trombózis...
Tisztelt Dr.Úr Abban a kérdésben szeretnék választ kapni hogy, 2016.03.07.-én Mélyvénás trombózist diagnosztizáltak nálam a jobb...
mélyvénás trombózis
Tisztelt Válaszadó! Kérem, ha tud segítsen nekünk! Párom (férfi, akkor 28 évesen) 2011 októberében, bal lábában mélyvénás trombózist...
Mélyvénás trombozis
Alsó végtagi (bal lábszár) trombózisom van. Mozoghatok vele már az aktív életbe vissza azonban 3 hetet várnom kell még a visszatéréssel. Nem...
Repülés
Kedves Doktornő, Lenne egy olyan kérdésem, hogy az egyik barátnőmnek tavaly novemberben mélyvénás trombózisa volt, illetve azóta tüdő embóliája...