• Trombózis után2

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr!

        Köszönettel megkaptam válaszát,  további kérdéseim:

        Az egyik ebben a témában tett válaszban olvasom, hogy a véralvadásgátlók szedése mellett fogyasztott alkohol veszélyes lehet a májra, ugyanakkor más vélemény szerint a vörösbor fogyasztása jó hatással van az érrendszerre. napi max.1-2 dl minőségi vörösbor lehet káros az 5 mg-os Marfarin szedése mellett?  

         Milyen intenzitású sport fogadható el a "lábadozási" (3-6 hónap) időszakban? A kórházban az egyik orvos így fogalmazott: "mindenkinek egyénileg kell kitapasztalnia a terhelhetőséget, mozogni kell, de a kellemes tartományon belül feszegesse a húrt". Doktor Úr is egyetért ezzel? tehát ha úgy érzem, hogy egy kis hegyremenet, vagy kerékpározás nem fáraszt el túlságosan, nyugodtan csinálhatom?  

         

        WEBBeteg szakértő válasza a Trombózis témában

        Tisztelt Érdeklődő!

        A vörösbor inkább az érrendszer artériás részét védi, a vénást kevésbé, így rendszeres fogyasztását "terápiás céllal" az Ön esetében nem javasolnám, annál is inkább, mert "elszállhat" tőle az INR értéke, és a Marfarin szedése mellett súlyos vérzéses szövődmény léphet fel. (Ritka alkalmakkor, a társaság kedvéért azért 1-2 pohár belefér).

        A sport tekintetében egyetértek a kollégával: annyira terhelje magát amennyire jólesik, és nem tapasztal fájdalmat vagy túlzott fáradékonyságot.

         


        Halmosi Edina
        optometrista-kontaktológus Itt kérdezhet

         Halmosi Edina

        Kérdés: 2010-02-27 22:16:03; Megválaszolva: 2010. február 27., 22:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Üdvözlöm Doktornő 38 éves vagyok és igazándiból semmi bajom sincs általában soha. Rendszeresen járok mellszűrésre, melanóma szűrésre, rákszűrésre nagyon figyelek magamra. Egy bajom van refluxom van ami rengeteg gondot okoz,torok-és...