Halmosi Edina

Halmosi Edina

optometrista-kontaktológus
Bemutatkozás:
Legutóbbi válaszai

kontaktlencse tisztító folyadék

Kedves Szilvia! Biztonsággal használhatja továbbra is a folyadékot, ilyen rövid idő alatt semmilyen változás nem történik a tisztítóval. Felbontást követően kb. 3 hónapig áll el a folyadék. Meleg helyen (fűtőtest, ablkakpárkány) tárolni nem szabad, és a flakonon feltüntetett lejárati időt is érdemes figyelni. Üdvözlettel: Halmosi Edina

Szemüvegkeret

Tisztelt Kérdező! Nem javaslom, hogy ezt a keretet megvegye, mivel ezek a kész szemüvegek más nút kialakítással készülnek, így egy optikai lencse becsiszolása nem lesz tökéletes. Azonkívül az anyaguk is más. Azt nem írta, hogy fém, vagy műanyag keretről van-e szó, ami szintén nagyon lényeges. Amennyiben műanyag, akkor még az is elképzelhető, hogy hő hatására deformálódik, mivel ezek általában nem minőségi anyagból készülnek. Azt se felejtse el, hogy hozott keret megmunkálása esetén senki nem vállal garanciát! Szerintem csak optikai szaküzletben vásároljon, ahol szakemberek segítenek az ideális keret kiválasztásában! Üdvözlettel: Halmosi Edina

Szemüveg adatok

Tisztelt Kérdező! Ez nem egy erős szemüveg, én mégis javasolnám, hogy csináltassa meg. Mivel időnként hunyorgat, ez azt jelenti, hogy a látóélessége nem megfelelő, így szűkítve a pupillát élesebben látunk. A szemüveget mozi, tv, színház, autóvezetés során viselje, munkájánál nem szükséges. A szemüveggel élesebben, kontrasztosabban fog látni és a hunyorgatás is megszűnik. Kontaktlencsét nem javaslok, mivel állandóan nem kell a felírt dioptriát viselnie. Üdvözlettel: Halmosi Edina

Szaruhártya gyulladás után köntaklencse viselés?

Tisztelt Kérdező! Nehéz lenne megjósolni, hogy meddig tart még a gyógyulás, valamint, hogy teljesen rendbe jön-e a szaruhártyája. Ezt a kezelőorvosa tudja megmondani, Ő látja a réslámpás vizsgálat során a szemet. Amennyiben a fekély lassan gyógyul és homály is marad vissza, akkor bizony a kontaktlencse viselése kockázatos lehet. Most mindenképp a szemüveg viselése ajánlott, esetleg érdemes sportoláshoz alkalmasat is csináltatnia. Úszószemüveg is kapható már dioptriás változatban is. Későbbiekben esetleg a napi csereritmusú kontaktlencsét viselhet, de kérném, hogy ezt is egyeztesse előtte a kezelőorvosával. Mielőbbi gyógyulást kívánok! Üdvözlettel: Halmosi Edina

Kontaktlencse

Tisztelt Kérdező! Ha az új lencse Önnek komfortos, és panaszmentes akkor elvileg nem lehet semmilyen gond a viselése során. Nyilván 1-2 napos hordást követően ezt még nem lehet eldönteni, szánjon rá kicsit több időt. Ez a víztartalom viszonylag alacsonynak számít, kényelmes viselést nyújthat még azoknak is, akiknek száraz a szemük. Üdvözlettel: Halmosi Edina