• Érdemes lenne limfoma miatt aggodnom?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Nő! 3 hete felfedeztem valami kis csomó/púp szerűséget hátul a nyakamon. Otthon azt mondták, hogy biztos csak valami pattanás lehet ezert nem foglalkoztam vele különösebben. Először érintésre kissé érzékeny volt de nem vészesen. Pár nap után azt vettem észre hogy mintha kisebb lenne ezért gondoltam majd csak elmúlik. Ma 3 héttel később azt vettem észre, hogy még mindig ott a púp és mintha picit megint nagyobb lenne (bár nem akkora mint a múltkor es abban sem vagyok teljesen biztos hogy valóban nagyobb lenne de én úgy érzem igen). Valahol régebben olvastam, hogy az indolens limfomak néha megnőlnek/lezsugorodnak (ez azért is félelmetes számomra mert tudom hogy ritkan gyógyítható a dolog és bár sokáig kezelhető én még akkor is fiatal lennék) ezert remelem nem errol van szó. Maga a csomo ugy erzem benyomható (nem hinném hogy túl kemeny lenne de nem is túl puha) valamint szerintem 0,4-0,8 cm körül lehet első tapintásra. Maga szerint érdemes emaitt aggódnom vagy foglalkoznom vele? Válaszát Előre is Köszönöm!

        Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza a lgl témában

        Kedves Kérdező! 3 cm felett lehet elkezdeni gondolkozni valamilyen betegség irányában. Szóval nem hinném, de mutassa meg háziorvosának. HA végképp megnyugtatót szeretne ultrahangot lehet kérni.


        Kérdés: 2020. február 28., 19:14; Megválaszolva: 2020. március 02., 08:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben: