• Megnagyobbodott nyaki nyirokcsomók?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt DoktorNő! 2,5 éve, egy lázas megbetegedés után (nem tudom köze lehet-e hozzá, de vérplazma adás után 4 nappal betegedtem meg) a nyakamon több nyirokcsomó is megnagyobbodott, és még ma is meg vannak nagyobbodva. Nem tudom köze lehetett-e ennek a lázas betegségnek hozzá, mert sem a betegség közben, sem azóta nem fájtak, csupán a betegség után vettem észre, tapintottam ki azokat, de nem fájtak. Tapintásra kemények. Azóta többször is voltam vérvételen, nyaki UH-n, kicsit nőttek, de radiológus orvos szerint nem vészes. 1 hónapja voltam hematológusnál (az eredményt képen csatolom), nem talált aggasztó dolgot, viszont most eszembe jutott, hogy közben volt egy olyan kérdése is, hogy érzékeny vagyok-e a hidegre, amire rávágtam, hogy nem, utólag belegondolva viszont érzékenyebb vagyok rá, mint régen. Kicsit reszketősebb, fázósabb vagyok. Az elmúlt 2 tél alatt többször is volt, hogy én reszkettem kabát alatt is, míg körülöttem senki más, továbbá az elmúlt 1 hónapban megfigyeltem, hogy az összes körmöm lilás a hosszának háromnegyedéig, ez főleg erős fény alatt és/vagy zuhanyzáskor látható erősebben, és a fehér kis holdacskák is alig látszanak a hüvelykujjaimon, a többin nem is látszanak; valamint hidegben való séta után kicsit fáj a homlokom. További tünetem még, aminek nem tudom, köze lehet-e hozzá, de leírom: Emésztési panaszaim vannak, reflux, továbbá székelés után hamar ingert érzek újabbra, de nem szükséges WC-re mennem, csak érzem (volt nem rég vastagbéltükrözés, elvileg minden rendben). Továbbá a testem véletlenszerű helyein 1-3 viszkető, szabályos, szúnyogcsípésszerű kiütések jelennek meg 2-3 hónapja, főleg esténként, de fürdéstől függetlenül. Viszont ezek 1 óra alatt el is tűnnek (a kép jobb oldalán láthatóak). Néha ezek ki sem jönnek, csak viszketek. Néha kijönnek és úgy viszketek. Doktorúrnak a viszketést mondtam, de a kiütést elfelejtettem. A kérdéseim, amikre szakértő válaszát kérném: - Ön szerint ez a hidegérzékenységre való kérdése mire vonatkozhatott? Ennek fényében van aggódni valóm? - A kiütéseket mik okozhatják? - A viszketés miatti vérvétel (Se össz lgE 260 IU/ml) elég magas a referencia értékhez (<158) képest, nem? Önnek mi a véleménye? Ettől viszkethetek? - Hogy lehet, hogy a nyirokcsomóim nem fájtak, csak úgy megnagyobbodtak + kemény a tapintásuk elvileg? Sem köhögés, sem tüsszögés, semmi nem volt, csak láz (bár ugye nem is biztos, hogy amiatt nőttek meg). - A körmömön a lilásságot, és a kis félkör eltűnését mi okozhatja? Köszönöm szépen a segítségét!

        Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza a lgl témában

        Kedves Kérdező! A lila köröm miatt Raynaud szindróma merül fel, menjen el immunológushoz. Ha látta hematológus, jók a nyirokcsomók, nem gondolom, hogy tényleg baj lenne, a többi panasz tünet bármi miatt lehet.


        Kérdés: 2020. január 14., 22:22; Megválaszolva: 2020. január 15., 08:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben: