Baba tervezés

Tisztelt Doktor Úr! Egy olyan kérdéssel fordulok Önhöz, hogy 5 éve szedem a Gestomix fogamzásgátló tablettát.És most úgy döntöttünk hogy gyereket szeretnénk. Múlt évben már egyszer abba hagytam a gyógyszer szedését és a menstruációm már az első hónapban szépen vissza állt a rendes kerék vágásba. A kérdésem az lenne hogy ha a héten abba hagyom a gyógyszert akkor mennyi időt kell várni amíg próbálkozhatunk a babával? Ha 3 hónaptól hamarabb összejön akkor van okom félni hogy valamilyen rendellenessége lesz a babának a gyógyszer miatt? Hogy hosszú ideig szedtem, ez okozhat nála rendellenességet? Januárban már nyugodtan próbálkozhatunk? Előre is köszönöm a válaszát! Tisztelettel Anett

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tekse István válasza OC témában

Kedves Anett!

A fogamzásgátlónak nincs teratogén hatása - nem károsítja a magzatot - van aki szedése alatt esik teherbe. Tehát ha abbahagyja nyugodtan lehet is próbálkozni.

Üdvözlettel Dr. Tekse István

www.szulesz-nogyogyaszt.hu

Dr. Tekse István
Dr. Tekse István Szülész-nőgyógyász
TervezettBaba szakértő
Kérdés: 2015. november 19., 18:17; Megválaszolva: 2015. november 25., 11:23
Kérdések és válaszok: Gyermektervezés
Lehetek terhes?
Meddőségi problémák
Gyermekvállalás
Babavárás lehetséges-e?
Összeférhetettlenség