Antibiotikum + fogamzásgátló + kiegészítő védekezés meddig

December óta szedem a Lindynette 20 mg fogamzásgátló. Július 2-től egy hétig (július 8ig) antibiotikumot (Moxibiot) kellett szednem, mivel a nagyajak bal részén begyulladt egy mirigy. A tablettamentes szünetben kezdtem el az antibiotikumotés az új levél megkezdésével párhuzamosan még három napot szedtem (Szünet: június 29 - július 5 között, és a levelet július 6án kezdtem szedni.) Ezt a levelet nemsokára végigszedem, a hét napos szünetem július 27 – augusztus 2 között lesz majd, tehát augusztus 3-án kezdem majd el szedni az új levelet. A kérdésem az, hogy augsztus 9 után már lehet kiegészítő védekezés nélkül együtt lenni? Antibiotikum mellett és utána még szedtem Enterol probiotikumot, ez nem befolyásolja pluszban a Lindynette 20mg hatékonyságát? Helyileg Bactorine gyulladáscsökkntő krémet is használtam a nagyajkon, a kúra alatt és még utána pár napig. Ennek a helyi krémnek is lehet olyan hatása, hogy befolyásolja a fogamzásgátló hatékonyságát? Közben/utána Gynoflor kúpot is használtam 8 napig, úgy tudom az nincs rá hatással. Köszönöm

Dr. Tekse István válasza oc témában

Kedves Kérdező!

2020. 08. 09. után már nyugodtan lehet kiegészítő védekezés nélküli együttlét.

Üdvözlettel: Dr. Tekse István

Meddőségi-endoszkópos specialista, nőgyógyász-endokrinológus

Dr. Tekse István
Dr. Tekse István Szülész-nőgyógyász
TervezettBaba szakértő
Kérdés: 2020. július 25., 15:09 ;Megválaszolva: 2020. július 27., 21:44
Kérdések és válaszok: Fogamzásgátlás
Fogamzásgátló tabletta csere
Abbahagyott fogamzásgátló
Tisztelt Doktor Úr! Szeptember 25-én jött meg az eredmény, hogy heterogén Leiden mutációban érintett vagyok. Miután kiderült, konzultáltam...
Zinnat 500 Jangee0, 2
Tisztelt Doktor úr! Zinnat 500-at kellett volna szednem 5 napig napi kettőt (10 szem) 6 szem után kiderült hogy allergiés vagyok rá, semmi komoly...
Fogamzásgátló
Tisztelt Doktor úr! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy a fogamzásgátló tabletta (nem hasmenés) csak a normálisnál hígabb vagy a normális...
Dienille majd Belara...
Kedves Doktor Úr! 2 évig szedtem Diane-t, majd 9 hónapig Dienille-t, bőrgyógyász javaslatára és felügyelete mellett. Azonban a Dienille mellett...