• hallókészülék gyereknek

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        2001-ben született lányom jobb fülénél 30 Db, bal fülénél 40 Db-les halláscsökkenést diagnosztizáltak. FOG vizsgálat alapján gyulladás és egyéb betegség (orrmandula túltengés) nincs. Valószínüsítik, hogy veleszületett. Teendő szerintük nincs vele. Többektől azt hallottam, hogy ilyen fokú halláscsökkenésnél hallókészülék javasolt. Valóban szükséges lenne a hallókészülék, vagy elegendő a fülvédelem és az évenkénti ellenőrzés? Esetleg van-e valamilyen gyógymód vagy lehetőség hallásának a javitására?

        Svábhegyi Gyógyintézet válasza a halláscsökkenés témában

        Kedves Anyuka! A 30 és 40 dB-es, feltehetően perceptiós, idegi tipusú halláscsökkkenés, amit nem irt meg, de feltételezem, hogy erről van szó, határeset a hallókészüléket illetően. Ez a nagyságú halláscsökkenés azt jelenti, hogy a gyermek hallása a szociális küszöbön van, a társalgó beszédet még hallja, érti. Természetesen közösen, az orvos- szülő megbeszélése alapján eldönthető, hogy adjunk-e, megfontolandó a tanulás, a jobb hallás miatt. Ilyen esetben érdemes rendszeresen hallásvizsgálatot végezni, beszédfejlesztő iskolába vinni, ahol speciálisan segitik a gyermeket. Alternativ megoldás nincs. Üdvözlettel: dr. Krasznai Magdolna fül-orr-gégész, audiológus Svábhegyi Gyógyintézet www.svabhegy.eu


        Svábhegyi Gyógyintézet
        Gyermekgyógyászati partnerünk Itt kérdezhet

         Svábhegyi Gyógyintézet

        Kérdés: 2012. március 29., 14:58; Megválaszolva: 2012. április 04., 19:33

      • Kérdések és válaszok a témakörben: