• MR Vizsgálat eredménye

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dr Szappanos Zsuzsanna! Édesapám elég rosszul hall és fülészet beutalt MRI-re. Itt van a lelet eredménye. Ez pontosan mit jelent? Mert írják, hogy agydaggantra is utalhat... Kérem szíves tájékoztatását, hogy mit jelent pontosan a lelet, illetve hogy milyen orvoshoz kell fordulni a későbbiekben. RÉSZLETES LELET: Koponya MR vizsgálata natív mérések A cerebellumban agytörzsben és supratentorialis állományban vérzés térszűkítés nem enyhe corticalis atrophia jelei ábrázolódnak. Az angiographiás képeken kóros érképlet nem látható. A basalis cisternák erei megtartottak. A jobb oldali communicans anterior nem ábrázolódik. Diffúzió gátlás nem látható. A középvonali structurák craniocervicalis átmenet eltérést nem mutatnak. A törzsdúcok magasságában néhány tágabb perivascularis liquortér. A falx cerebriben a középvonalban széles meszesedés látható. Vérzés nyomai nem ábrázolódnak. A csontokon eltérés nem látható. A melléküregek légtartóak. Az agyállományban jobb oldalon frontoparietalisan átmenetben apró ischaemiás góc ábrázolódik. A belső hallójáratok szabályosak kisagy-hídszöglet térszűkület nem mutatható ki. Mindkét oldalon parietalisan is a kamrák mögött látható néhány apró ischaemiás terület A csontokon eltérés nem látható, a melléküregek légtartóak. A csigák félkörös ív járatok mindkét oldalon szabályosakj. belső hallójáratok eltérést nem mutatnak RADIOLÓGIAI VÉLEMÉNY: Apro vasc gócok Köszönettel

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a halláscsökkenés témában

        Kedves Kérdező! Nem tudom, ki mondta, hogy agydaganatra is utalhat,de semmi ilyesmiről nincs szó. Ez az MRI lelet konkrétan negatív.Az apró vasculáris (éreredetű) gócoknak nincs jelentőségük. A halláscsökkenés hátterére ez a vizsgálat nem ad magyarázatot.Audiológiai vizsgálat informatívabb lenne. Minden jót kívánok.Üdvözlettel. Dr.Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2020. október 05., 12:22; Megválaszolva: 2020. október 05., 15:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben: