Halláscsökkenés

Tisztelt Dr. Zaránd Rajmund, 4,5 éves fiú gyermekünk esetében sejt alapú halláscsökkenést diagnosztizáltak de minden eddigi információt mellékelek a mi tapasztalatinkat is beleértve. Mivel mi és a környezete is, egy nem túl nagy esést követően, nagy mértékű romlást tapasztaltunk ezért ragaszkodtunk egy CT vizsgálathoz még akkor is ha a szakemberek nem az eséshez kötötték a csökkenést (a vizsgálatok során semmilyen elváltozást, traumát, semmit nem láttak) . A CT vizsgálat véleménye: IP II-nek megfelelő, bal oldali túlsúlyú kétoldali fejlődési anomalia. (csatolva) Magyarán pontosan továbbra sem tudjuk hol a hiba. Nem tudjuk, hogy rendbe jöhet e, nem tudjuk, hogy romolhat e, nem tudjuk, hogy esetleg valami mással összefüggésbe hozható e. Ezúton megkérném ,hogy véleményezze csatolmányokat, illetve ha bármi javaslata van az nagyon szívesen vesszük. Előre is nagy tisztelettel köszönjük a segítségét. Üdvözlettel, Szeder Tas

Dr. Zaránd Rajmund válasza halláscsökkenés témában

Tisztelt Szülő,

a leírás és a csatolmány alapján fejlődési rendellenesség miatt kialakult (valószínűleg veleszületett) idegi halláscsökkenése van a gyermeknek. Általában sem rapid romlás, sem javulás nem várható. Hallókészülék jön szóba, elsősorban kommunikációs zavar esetén. Jómagam audiológus nem vagyok, pontosabb diagnosztika és protetizáció az audiológus szakamber föladata és lehetősége.

Kérdés: 2022. május 05., 15:56; Megválaszolva: 2022. május 05., 16:22
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Kisgyerek hallása
Tisztelt Doktor Úr/Hölgy! A kisfiam a bejárati kiskapunál játszott a kövekkel, mely során egy nagyobb követ kiejtett a kezéből, ami a kapu alsó...
FÜLGYULLADÁS
Két hete erős fülfájás kezdődött. Házi orvos hallójárat gyulladást diagnosztizált. 5 napos kúrára a következő gyógyszereket írta fel: Zinnat...
NEM HALLOK A BAL FÜLEMRE.
ÜDV MINDEN JEL NÉLKÜL A BAL FÜLEM BEDUGULT.ELMENTEM ORVOSHOZ KIMOSTA KITISZTÍTOTTA. SEMMI EREDMÉNY SŐT ROSSZABB LET.VISSZAMENTEM MÁSIK ORVOS...
Intenethallgatás fülhallgatóval
Kérdezem,hogy káros-e internet müsorait (előadások, tv müsorok, hangoskönyvek, zenék) (bluetouth) fülhallgatóval sokat hallgatni. Ha igen, akkor...
Halláscsökkenés
Tisztelt doktor ur már küldtem önnek hallás vizsgálatrol képet az ambuláns lapon ez áll. Státusz: cerumen1u Orszibás neg Hypertroph kötött...