Nyirokcsomók a nyakban

Tisztelt Doktor Úr! A jobb fülem mögött körülbelül egy éve felfedeztem egy csomót, amelyet meg is mutattam a háziorvosomnak aki azt mondta, hogy ezzel nincsen különösebb teendő. NYugtalanított a dolog ezért csináltattam egy vérképet, amelyet mellékelek is Önnek. A csomót megmutattam egy sebésznek aki azt javasolta, hogy vegyem fel a kapcsolatot egy fül-orr- gégész szakorvossal. Ezt meg is tettem, majd megvizsgált. Vizsgálat alatt azt mondta, hogy nem lát kóros eltérést, de hogy megnyugtasson mindenkit elküld egy nyaki lágyrészi ultrahangra, illetve egy szövettani vizsgálatra. Az ultrahang vizsgálat eredménye mellékelve lesz Önnek. Megmutattam ezt a sebészdoktornak is aki továbbra is javasolta a szövettani vizsgálatot. Az ultrahangot végző doktornő azonban ezt nem javasolta. Kérem segítsen nekem abban, hogy mit lát a leleteimből. Nagyon meg vagyok ilyedve, hogy mi lehet a bajom. Köszönöm Válaszát!

Dr. Zaránd Rajmund válasza torokgyulladás témában

Tisztelt Uram!

A leleteknek és a fül -orr -gégész véleményének fényében véleményem szerint is jelentéktelen, néhány garatgyulladás vagy hasonló banális gyulladás következtében fennálló kissé nagyobb nyirokcsomó lehet a nyakán. Amennyiben hónapok óta változatlanok, akkor teendő nincs.

Kérdés: 2016. március 24., 15:54 ;Megválaszolva: 2016. március 25., 00:03
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Piros torok
Tisztelt Dr úr! 14 éves fiamnak hőemekedése és gyulladt torka volt amit előszőr Algopyrinnel kezeltünk. A hőemelkedés elmúlt viszont a torka...
Torokgyulladás elleni gyógyszer
Rendszeresen visszatérő torok fájá (torok gyulladás?) esetén milyen gyógyÍtó (nem tünet kezelő) gyógyszer létezik, - az antibotikumon kívül?...
Garatváladék eredménye
Tisztelt Doktor Úr! Másfél hónappal ezelőtt torokgyulladásom volt, melyre Zinnat tablettát szedtem. A gyógyszer beszedése után a tünetek...
Hólyagos torok
Vírus, baktérium, antibiotikum?
Tisztelt WEBBeteg! Kb 1 hete kezdett fájni a torkom, minden más tünet nélkül. Első pár napban szájvízzel öblögettem, elmúlt. Következő nap...