Hólyagos torok

Tisztelt Doktor úr/Doktornő! 24 éves lány vagyok, viszonylag gyakran van torokgyulladásom már kiskorom óta és mostanában tásult hozzá egy gombóc érzés is. Tudom, hogy ezt okozhatja stressz is, mégis nyugtalanít. A kérdésem az lenne, hogy: Kellene-e aggódnom a torkomon és a mandulámnál lévő kis hólyagocskák miatt? (Képet csatoltam.) Ez normális vagy kezelést igényel? A torkomnál már régóta ilyen eddig nem foglalkoztam vele, viszont a mandulámnál csak most vettem észre. Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel: Barbara

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Zaránd Rajmund válasza Torokgyulladás témában

Kedves Barbara,

A képen krónikusan irritált vagy gyulladt garatfal látható. Ennek oka számos. A globusérzés alapján enyhe (valószínűleg stressz indukálta) reflux valószínű. Illetve gyakran szokott gátolt orrlégzés is az okok között szerepelni. Javaslom, hogy néhány hétig igyon napi 2dl salvus vizet egész napra elosztva, óránként 1-1 kortyot. Valamint használjon pl ClinSin orröblítőr reggel és este.

Súlyos betegségre nem gondolnék a leírás alapján.

Kérdés: 2021. december 02., 12:44; Megválaszolva: 2021. december 05., 10:01
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Garatváladék eredménye
Tisztelt Doktor Úr! Másfél hónappal ezelőtt torokgyulladásom volt, melyre Zinnat tablettát szedtem. A gyógyszer beszedése után a tünetek...
Vírus, baktérium, antibiotikum?
Tisztelt WEBBeteg! Kb 1 hete kezdett fájni a torkom, minden más tünet nélkül. Első pár napban szájvízzel öblögettem, elmúlt. Következő nap...
Fül-torok viszketés
Tisztelt DoktorÚr! Kb 2 hónapja eléggé viszket a torkom és a fülem belül (úgy tudnám leírni, hogy ahol a füljárat becsatlakozik a garatba) ....
Papilloma planocellulare uvulae D10.50
Tisztelt Doktor úr! Tavaly kisműtétem volt.Az uvuláról eltávolitottak egy 7 mm átmérőjű daganatot. Az eredmény Papilloma planocellulare uvulae...
Szívós torokfájás
Tisztelt Dr. Zaránd! Nagyjából két hete tart egy kellemetlen kaparó-csiklandozó érzés a torkomban, amelyet száraz köhögés (különösen...