Piros torok

Tisztelt Dr úr! 14 éves fiamnak hőemekedése és gyulladt torka volt amit előszőr Algopyrinnel kezeltünk. A hőemelkedés elmúlt viszont a torka gyulladt maradt. Fül orr gégész 3 szemes Summamedet írt fel amit el is szedtünk. Mivel még pár nap múlva meg mindig piros volt a torka így a házi orvos még egy Summamed 3 szemes kúrat írt. Azt is elszedtük és most egy hét utan is piros a torka. Mitől lehet? Nagyon aggódok. Várom mielőbbi válaszát. Köszönettel Molnárné. Képet csatolom.

Dr. Zaránd Rajmund válasza torokgyulladás témában

Tisztelt Asszonyom,

Valószínűleg vírusos eredetű gyulladás, amely teendőt nem igényel. A biztonság kedvéért laboratóriumi vizsgálat (vérvétel) javasolt ezt igazolni vagy kizárni.

Kérdés: 2022. április 24., 10:47; Megválaszolva: 2022. április 24., 10:56
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Torokgyulladás elleni gyógyszer
Rendszeresen visszatérő torok fájá (torok gyulladás?) esetén milyen gyógyÍtó (nem tünet kezelő) gyógyszer létezik, - az antibotikumon kívül?...
Garatváladék eredménye
Tisztelt Doktor Úr! Másfél hónappal ezelőtt torokgyulladásom volt, melyre Zinnat tablettát szedtem. A gyógyszer beszedése után a tünetek...
Hólyagos torok
Vírus, baktérium, antibiotikum?
Tisztelt WEBBeteg! Kb 1 hete kezdett fájni a torkom, minden más tünet nélkül. Első pár napban szájvízzel öblögettem, elmúlt. Következő nap...
Fül-torok viszketés
Tisztelt DoktorÚr! Kb 2 hónapja eléggé viszket a torkom és a fülem belül (úgy tudnám leírni, hogy ahol a füljárat becsatlakozik a garatba) ....