Fogamzásgátlás

Tisztelt Dr Úr/Nő! A feleségem glaukómás beteg immár 10-éve. "Xalatán szemcseppet használ".Kérdésem az lenne, hogy szedhet bármijen fogamzásgátló tablettát? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza glaukoma témában

Kedves Kérdző! A glaukóma önnmagában nem ellenjevallata a hormonális fogamzásgátlásnak, ha a család felmenő női ágában nem volt ismétlődő mélyvénás trombózis hajlam. De felmerül bennem, hogy ha eddig nem így védekezett, negyven év felett ha például dohányzik, nem javasolt elkezdeni a gyógyszereket. Vannak helyi hatású jól alkalmazható szerek, Pharmatex, vagy Patentex. Teljesen ártalmatlan szerek hüvelyi használatra a középidőbe vetülő együttlétekhez. De ismétlem, ha nem dohányzik, vagy régebben már szedett gyógyszert, kis dózisú, korszerű hormontabletta sem ellenjavalt.

Kérdés: 2014. december 09., 09:00; Megválaszolva: 2014. december 11., 18:39
Kérdések és válaszok: Fogamzásgátlás
Több fogamzásgátló beszedése
Fogamzásgátlás használata
Fogamzásgátlás
Fogamzásgátlás
Fogamzásgátló tabletta csere