Várhatok-e javulást a kezelések után? /zöldhályog/

Tisztelt Doktornő! Nagyon elkeseredett vagyok, mert 6. éve van glaucomám, amivel rendszeresen járok kontrollra, becsületesen cseppentek mindkét szemembe, mégis egyre romlik a látásom.2012.. novemberében szürkehályog műtétem is volt /bal szem/ de lehet, hogy a jobbat is operálni kell. Most januárban5 Nootropilos infúziót is kaptam. Egyelőre nem sok javulást érzek. Kérdésem: Mikor remélhetek javulást? Adható-e többször az infúzió? Szinten tartható-e ez a csekély látás vagy számítsak annak elvesztésére? A látótérvizsgálat eredményei a következőek: MS: 15, 2/11, 4 MD: 11, 6/15, 4 sLV: 8, 6/10, 5 Mennyire súlyos? Gondolom, hogy ne nézzek tv-t sem és olvasni sem lehet?! A kezelő főorvosnő jó szakember, de beszélgetni nem lehet vele, mert annyi a betege. Köszönettel várom válaszát és tisztelettel üdvözlöm Önt.

Dr. Papp Júlia válasza glaukoma témában

Tisztelt kérdező! A kérdésből nagyon fontos adatok hiányoznak - látásélesség, szemnyomás értékek, stb. A műtétet követő gyógyulási periódus után már nyugodtan lehet TV-t nézni, olvasni. Sajnos a látótér vizsgálat leírt eredményei eltérést mutatnak. A keringés javító infúzió hatását nem lehet előre mindenkinél pontosan megjósolni.

Kérdés: 2013. január 21., 18:44; Megválaszolva: 2013. január 27., 16:57

Kérdések és válaszok: A szem betegségei

szaruhártya-károsító?
92 éves édesapámnak glaukómája van, Betoptic és Humacarpin szemcseppeket használ évek óta.Nagyon rossz, homályos a látása, szemüvege nincsen...
Sildenafil Pfizer 100 mg filmtabletta
Sildenafil Pfizer 100 mg filmtablettát az urológus írta k (minden urológiai vizsga negatív) Mivel glaukóma betegségem van (napi 2 csepp Cosopt)...
Glaukómával kapcsolatban...
Sajnos Elsődleges nyílt-zugú glaukómát diagnosztizáltak nálam egy éve. Azóta 3 havonta megyek mérésre és a cseppek felíratására.Rendszeresen 19...
nyíltzugú glaucoma orrcsepp
Tisztelt Doktornő! Kérdésem az volna, hogy nyíltzugú glaucomám van, amire xalacom szemcseppet használok jelenleg. Azonban gyakori orrdugulásra...
Szükséges-e a szemcsepp
Tisztelt Doktornő! 2000.ben volt egy glaukóma rohamom, ami után lézeres műtéttel megnyitották az elzáródást. Utána sokáig nem cseppentettem...