Glaucomás beteg kezelése (Frontin)

82 éves édesanyám nyíl-zugú glaucomával áll kezelés alatt, a háziorvosa a magasvérnyomás kezelésére (a vérnyomáscsökkentő mellett álítja, hogy a Frontin tarta szinten a vérnyomását) Frontint ad. A szemész aki szakorvos megtíltotta a szedését mivel emeli a szemnyomást, a háziorvos viszont állítja, hogy csak zárt-zugú glaucománál nem szedhető a Frontin. A látása valóban rohamosan romlik a szedés óta. Kérdésem: szedhető-e vagy valóban következményei lesznek a szedés miatt?

Dr. Papp Júlia válasza glaukóma témában

Tisztelt kérdező! A Frontin szedése mellett az első időszakban szorosabb szemnyomás kontrollt javasolnék. De véleményem szerint, önmagában a nyitott zugú zöldhályog nem jelent abszolút kontraindikációt a gyógyszerszedés tekintetében. Ha szükséges esetleg módosítanék a zöldhályog kezelésén - más gyógyszereket, gyógyszer kombinációt választanék.

Kérdés: 2012. április 23., 13:08; Megválaszolva: 2012. április 29., 15:38

Kérdések és válaszok: A szem betegségei

nyíltzugú glaucoma orrcsepp
Tisztelt Doktornő! Kérdésem az volna, hogy nyíltzugú glaucomám van, amire xalacom szemcseppet használok jelenleg. Azonban gyakori orrdugulásra...
Szükséges-e a szemcsepp
Tisztelt Doktornő! 2000.ben volt egy glaukóma rohamom, ami után lézeres műtéttel megnyitották az elzáródást. Utána sokáig nem cseppentettem...
Glaukoma és jogosítvány
Tisztelt doktornő! B kategóriás vezetői engedélyemet kívánom megújítatni, de zöldhályogom van Azt hallottam, hogy megszigorították az...
Binokuláris látás/térlátás...
Üdvözlöm! 26 éves férfi vagyok, gyermekkoromban kancsalságra műtöttek, tompalátás miatt sokáig ragasztani kellett a szemem, esztétikailag rendben...
Piros szemek ami hónapok óta fennáll...
Tisztelt Doktor Úr! ~2 hónappal ezelőtt magas vérnyomással diagnosztizáltak ami nagyjából 1 hét után elmúlt miután béta blokkolót szedtem...