Oltási tanácskérés

Tisztelt Doktornő, Tisztelt Doktor úr! Lányom pedagógus, őt is érintené az április elejére hirdetett pedagógusokra vonatkozó kampányszerű Covid-oltás. Ezzel kapcsolatban szeretném tanácsukat kérni: beoltassa-e, beoltathatja-e magát a lányom Covid ellen pedagógusként most április elején, ha febr 22-márc 03. között a Bp-i Nyírő Gyula kórház Covid osztályán kezeltek kétoldali tüdőgyulladással, ahonnan negatív antigénteszttel (és magas pulzussal) távozott márc. 3-án? Oltható-e Covid ellen a lányom április elején (1-10 között) , vagy célszerűbb megvárnia a márciusi eleji gyógyulását követő 3 hónap elteltét? Köszönöm válaszukat, Tisztelettel: D András

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pék Tamás válasza COVID-19 elleni védőoltás témában

Tisztelt Kérdező!

Igazolt COVID fertőzést követően 3 hónappal oltunk. Ha nem volt pozitív mikrobiológiai eredmény, akkor amint van lehetőség, javasolt az oltás.

Üdvözlettel:

Kérdés: 2021. március 30., 10:42; Megválaszolva: 2021. április 03., 20:03
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Oltás és allergiáról
Lidocain-érzékenység és...
3 éve hőemelkedés
Sputnyik oltási reakció
Covid oltás