Legutóbbi válaszai

Oltás és allergiáról

Tisztelt Kérdező! Mindegyik oltás biztonságos. Ha van lehetősége, akkor oltassa be magát, azt javaslom. Üdvözlettel:

Lidocain-érzékenység és koronavírus

Tisztelt Kérdező! A Lidocain érzékenység nem kizáró ok, a merevgörcs pontosítást igényel, ezt a kifejezést a tetanusz kapcsán látható állapotra használják. Ismeretlen eredetű anaphylaxia ok esetén oltást csak intenzíves háttér esetén kaphatna. Üdvözlettel:

Szerológiai eredmény

Tisztelt Kérdező! EBV, CMV és Toxoplasma fertőzésen a múltban már átesett. HIV és HCV betegsége nincsen, aktuálisan zajló hepatitis B fertőzése sincs. Tisztelettel:

Influenza oltás

Tisztelt Kérdező! A lilulás valóban arra utal, hogy eret érinthetett, de ettől nem kellene az idegnek is sérülnie. Ha az ideg is sérült volna, ennyi idő alatt már annak is regenerálódnia kellett volna. Érdemes lehet ideggógyász szakorvost felkeresni, vérvétellel sajnos nem lehet közelebb jutni, esetleg idegvezetési sebességet lehet mérni. Üdvözlettel:

Lehet poszt-COVID?

Tisztelt Kérdező! A post-COVID, másnéven long COVID tünetegyüttes egy kizárásos diagnózis. Amennyiben a képalkotó vizsgálatok és az ortopédiai/reumatológiai szakvizsgálat sem talál eltérést, akkor nagy valószínűséggel felmerülhet ez az állapot, mely sajnos akár hónapokig is elhúzódhat. Amennyiben van lehetősége, valamelyik long-covid ambulanciát keressék fel! Üdvözlettel: