Dr. Pék Tamás

Dr. Pék Tamás

infektológus szakorvos
Bemutatkozás:
Legutóbbi válaszai

Kullancscsípés

Tisztelt Kérdező! Tünetmentesség esetén sem a kullancs, sem a csípett személy vizsgálata nem indokolt a szakma szabályai szerint. Lyme-kór gyanúja esetén (ami leggyakrabban egy több centiméter átmérőjű, napokon keresztül növekvő és fennmaradó bőrelváltozás) antibakteriális kezelés szükséges. Ebben az esetben keresse fel háziorvosát! Tisztelettel:

Oltás és allergiáról

Tisztelt Kérdező! Mindegyik oltás biztonságos. Ha van lehetősége, akkor oltassa be magát, azt javaslom. Üdvözlettel.

Lidocain-érzékenység és koronavírus

Tisztelt Kérdező! A Lidocain érzékenység nem kizáró ok, a merevgörcs pontosítást igényel, ezt a kifejezést a tetanusz kapcsán látható állapotra használják. Ismeretlen eredetű anaphylaxia ok esetén oltást csak intenzíves háttér esetén kaphatna. Üdvözlettel.

Szerológiai eredmény

Tisztelt Kérdező! EBV, CMV és Toxoplasma fertőzésen a múltban már átesett. HIV és HCV betegsége nincsen, aktuálisan zajló hepatitis B fertőzése sincs. Tisztelettel:

Influenzaoltás utáni panszok

Tisztelt Kérdező! A lilulás valóban arra utal, hogy eret érinthetett, de ettől nem kellene az idegnek is sérülnie. Ha az ideg is sérült volna, ennyi idő alatt már annak is regenerálódnia kellett volna. Érdemes lehet ideggógyász szakorvost felkeresni, vérvétellel sajnos nem lehet közelebb jutni, esetleg idegvezetési sebességet lehet mérni....