Legutóbbi válaszai

bélféregfajta és gyógyszere

Tisztelt Kérdező! Ilyen esetben célszerű lenne magát a féreggyanús képleteteket beküldeni vizsgálatra. Elvileg a féregpete vizsgálat 3 egymást követő nap levett friss széklet vizsgálatán alapszik. A Vermox egyébként jó lehet, de vannak esetek, amikor 1 tabletta elegendő, van amikor 3 egymást követő nap kell beszedni és van amikor 1 tablettát, de ismételni kell egy idő után. A kezelés után meg természetes, hogy a bentlévő férgek és peték kiürülnek. Tisztelettel:

Övsömör 9 évesen

Tisztelt Kérdező! Kizárt dolog, hogy az úszás legyengítené az immunrendszerét, ez még akkor sem fordul elő, ha nagyon kihajtja magát. A többször kiújuló, nagyon kiterjedt övsömör hátterében szoktak immunhiányos betegséget keresni. Nem hinném, hogy komoly betegség előjele lenne. Tisztelettel

Övsömör 9 évesen nagyon aggódom

Tisztelt Kérdező! Nem kell feltétlenül, hogy legyengült immunrendszer álljon az övsömör hátterében. Egyébként a bőrherpesz is tud ugyanúgy kinézni, mint az övsömör. Hogy a bárányhimlő vírusa reaktiválódott-e valóban, azt mikrobiológiai módszerrel egyértelműen lehet igazolni, de erre általában nincs szükség. Ha a gyermek nem volt még bárányhimlős, akkor kizárt hogy övsömöre legyen. Aggodalomra nincsen ok, a vitaminok alkalmazása egészséges gyermeknél kérdéses. Üdvözlettel:

Ez lehet Lyme-kór?

Tisztelt Kérdező! A tünetek alapján Lyme-kór nem valószínű betegsége hátterében, ezért vérvételt semmiképpen sem javasolok, mert nemcsak fals negatív, hanem fals pozitív eredmények is előfordulnak. Tisztelettel:

Lyme-kór?

Tisztelt Kérdező! Lyme-kór bőrtünete esetén vérvételnek egyáltalán nincs értelme a szakma szabályai szerint, mert a kapott eredmény sem megerősíteni, sem kizárni nem tudja az aktuális fertőzést. Bőrjelenség esetén a diagnózist a klinikum alapján lehet véleményezni. A gyógyszer nem befolyásolja az eredményt egyébként. Amennyiben a tünetek megfelelnek Lyme-kór bőrtünetének, úgy a kezelést meg kell kezdeni és akkor nem feleslegesen szedi az antibiotikumot. Amennyiben nem felelnek meg Lmye-kór bőrtünetének, akkor nem szabad elkezdeni az antibakteriális kezelést, mert a betegnek akkor nincsen Lyme-kórja. A diagnosztikai kritériumokat szintén tárgyalja a módszertani levél. A kezelés időtartama 14-21 nap. Tisztelettel: