Olthatóságom Covid-19 vakcinával

Gyermekkoromban kétszer volt anaflixiás rohamom (penicillin – Vegacilintől , amydosphen) , ez a gyógyszerérzékenység mindig fel van tüntetve az orvosi papírjaimon. Annak idején,amikor édesapám berohant velem az orvoshoz -ellenanyag (mindkétszer ugyanaz volt az orvos- elismert házi orvos volt) , a másodiknál azt mondta,hogyha még egyszer elkapom végem. Ilyen nem történt velem azóta,de fiatal felnőtt koromban pl. a Polybé injekciótól is szájviszketés volt, még ott abban a pillanatban az akkori doktornő adott ellene valamit. Próbálok az interneten tájékozódni, ezek nem egyértelműek, erről a tv-ben sem hallottam. Jelenleg 63 éves vagyok, nyugdíjas 2 éve. 40 évig pedagógus voltam a szomszédos község (házi orvos is ottani) iskolájában,ebből 22 évig igazgató. Jelenleg 2 éve óraadóként fizikát tanítok volt iskolámban. November óta online, mert krónikus betegnek számítok: magas vérnyomás (gyógyszerrel ez rendezett) , szívemmel is Ct-re kellene menni,de ilyen vírusos időben nem, kontraszt anyagot sem akarok magamnak adatni ,ehhez még emésztési problémák is gyötörnek és rá még laktóz intoleranciám is van. Mindenre nagyon érzékeny vagyok testileg és lelkileg is. Kaphatok- e vakcinát és milyet? A háziorvosom azt mondta döntsem el én. Fiatal gyermekorvos. Mit tegyek, mi a legcélszerűbb? Köszönettel: Anna

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Hangonyi Csilla válasza COVID-19 elleni védőoltás, és gyógyszerallergia témában

Kedves Anna!

A COVID-19 vakcinát mindenképpen javaslom. Az eddigi tapasztalatok szerint a gyógyszerallergia nem kizáró ok, hacsak nem védőoltás okozta a súlyos allergiás reakciót. Minden oltás után 3 perces megfigyelés következik, ami az estleges allergiás reakciók korai felismerérét szolgálja. Azt javaslom, hogy ha lehet kórházi oltóponton kérje az oltást. Mivel talán a Pfizer oltással kapcsolatban írtak le nemzetközi cikkek allergiás reakciókat, egy másik fajta oltást kérjen háziorvosától.

Üdvözlettel:

Kérdés: 2021. április 10., 16:49; Megválaszolva: 2021. április 11., 14:01
Kérdések és válaszok: Allergia
Hajfesték allergia
Tojásallergia
Koronavírus vakcina beadása...
Allergia és vérvétel
Alkohol utáni szorongás, gyors...
Jó napot! Szeretném megkérdezni hogy mitől vannak ezek a furcsa tünetek alkohol fogyasztás után mint pl: remegés, vizes tenyerek, gombóc a torokban...