Lidocain-érzékenység és koronavírus

Tisztelt Doktor Úr! Az édesanyám Covid-oltása kapcsán szeretnék kérdezni. Édesanyám egyszer Lidocainnal való érzéstelenítés során élt meg anafilaxiás sokkot (beszédképtelenség) , korábban fiatalon (20-30 éve) pedig egyszer tetanusz-oltás során volt merevgörcse. Ilyen előzmények mellett Ön szerint felveheti az oltást koronavírus ellen, és ha igen, melyiket, milyen feltételekkel? Nagyon köszönöm válaszát! Péter

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pék Tamás válasza COVID-19 elleni védőoltás témában

Tisztelt Kérdező!

A Lidocain érzékenység nem kizáró ok, a merevgörcs pontosítást igényel, ezt a kifejezést a tetanusz kapcsán látható állapotra használják. Ismeretlen eredetű anaphylaxia ok esetén oltást csak intenzíves háttér esetén kaphatna.

Üdvözlettel:

Kérdés: 2021. május 02., 11:59; Megválaszolva: 2021. május 10., 19:32
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Oltás és allergiáról
3 éve hőemelkedés
Sputnyik oltási reakció
Covid oltás
Astra zeneca oltás