Sputnyik oltási reakció

Kedves Doktor! Covid oltás utáni reakcióm miatt szeretnék érdeklődni. Április 5.-én 16: 30 kaptam meg az első Sputnyik oltást aminek nagyon örültem. Otthon tettem vettem nem éreztem semmit, majd 21: 00-körül akkor lettem figyelmes, hogy viszket a nyakam és a fejbőröm. Ekkor megnéztem a tükörben magam és rengeteg folt jött a testemen (az arcom felduzzadt, nem vészesen de azért lehetett látni az eltérést) Elmentem az ügyeletre ahol kaptam szteroid injekciót. Ezután még erősödtek a tünetek, szinte már egymásba érték a foltok a testemen. Mivel más tünetem nem volt vártam és elaludtam. Reggelre minden elmúlt nyomtalanul és azóta sem jött vissza. Szeretnék érdeklődni, hogy ebben az esetben megkaphatom e a második dózist? Ha nem akkor mi ilyenkor a protokoll, mit kaphatok helyette. Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel

Dr. Pék Tamás válasza COVID-19 elleni védőoltás témában

Tisztelt Kérdező!

Felmerül az oltással való összefüggés, az esetet be kell jelenteni mint OKNE (oltást követő nem kívánatos esemény) és hivatalból eldöntik, hogy megkaphatja-e a második oltást. Az oltás ellenjavallatai közé az anapylaxiás reakció tartozik, ez nem volt az.

Üdvözlettel

Kérdés: 2021. április 11., 12:18 ;Megválaszolva: 2021. április 18., 13:48
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Oltás és allergiáról
Lidocain-érzékenység és...
3 éve hőemelkedés
Covid oltás
Astra zeneca oltás