• FSME-Immun védőoltás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Az FSME-Immun védőoltással kapcsolatban azt szereteném kérdezni, hogy beadathatom-e a most következő ismétlő oltást? Rheumatoid arthritis betegségem van, és azt olvastam erről az oltásról, hogy az autoimmun betegségeket esetleg ronthatja. Szerencsére tünetmentes vagyok, de gyógyszert szedek rá (Salazopyrin), és nagyon nem szeretném, ha rontana a helyzeten. Előre is köszönöm.

        Dr. Szamosi Szilvia válasza a reumatoid arthritis, FSME-oltás témában

        Tisztelt KÉrdező! Nyugodtan be lehet adni az oltást, az autoimmun betegséget nem riontja. Itt inkább azért szoktak óvatosságra inteni a betegtájékoztatóban, mert az egyéb gyógyszeres kezeléssel összefüggésben léphetnek fel problémák, amelyek az immunrendszert visszaszorítják. Az Ön esetében a Salazopyrin nem jelent gondot.


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk

        Dr. Szamosi Szilvia
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. november 16., 17:29; Megválaszolva: 2011. november 18., 20:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben: