• Milyen hatása van a hidegfrontnak a szervezetre, amely a migrén kialakulásában szerepet játszik?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Migrénnel küzdök (egyébként teljesen egészséges vagyok), az egyik általam már azonosított kiváltó ok a hőmérséklet csökkenése. A migrén általában 12-24 órával azelőtt jelentkezik, hogy a külső hőmérséklet jelentősebben lecsökkenne. Milyen élettani hatása van az ilyen külső hőmérséklet csökkenésnek (a fronthatás ilyenkor törvényszerű? ) a szervezetre, amely összefüggésbe hozható a migrén kialakulásával? Megfigyeltem továbbá, hogy hosszabban (2-6 nap) elhúzódó, komolyabb izomláz esetén is nagy az esély migrén kialakulására, ilyenkor jellemzően nem az első napon jelentkezik a fejfájás. Ennek mi a lehetséges magyarázata? Előre is köszönöm a választ.

        Dr. Kerekes Éva válasza a migrén témában

        Tisztelt Érdeklődő! A migrén jellemzően frontérzékeny betegség, tehát a fronthatás ilyenkor törvényszerű. Azt nem javaslom, hogy figyelje az előrejelzéseket, mert ha várja a fejfájást, akkor az jönni is fog. Hogy a front miért okoz keringési problémákat és migrént, nem tudjuk, de hogy a szivinfarktusosk, agyvérzések-és lágyulások, fejfájás előfordulása frontfüggő, ez bizonyított Az elhuzódó izomláz és fejfájás közotti összefüggésről eddig még nem olvastam, igy nem tudom megmagyarázni. Az izomláz azért alakul ki, mert megerőltető izommunka következtében az izomsejtek a fokozott glukoz igényüket a vérből nem tudják kinyerni, ezért a zsirszövet, majd az izomsejtek lebomlásából nyeri ki. Ennek mellékterméke a felgyüllemlett tejsav, amit az izomlázat okozza. Mivel a migrénes rohamot is biokémiai anyagok okozzák, valószinüleg a kettő között van összefüggés, de ez csak az én személyes véleményem.


        Dr. Kerekes Éva
        neurológus, gyermekneurológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Kerekes Éva
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. január 26., 12:36; Megválaszolva: 2012. január 28., 15:07

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Érdekes fejfájást tapasztalok. A fejem tetején érzem ezt az érzést és olyan mintha belülről nyomná valami a fejem Kb 3 hónapja van ez a fejfájás szerűség,de hogyha állatokkal vagyok vagyis jól érzem magam akkor nem tapasztalom ezt az...
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Egy héten 4 alkalommal konditerembe jàrok, amikor pedig nem olyankor 2 alkalommal futni szoktam. 2 hete jelentkezett először, hogy amikor nagy súllyal guggoltam nagyon erős lüktető fejfájás jelentkezett, aki korábban nem....
        Kedves doktor úr/doktor nő! Olyan kérdéssel fordulnék õnhöz, hogy kB 1, 5 hónapja minden nap nyakfájással küszködök, amihez fejfájás is társul. A nyakam mozgatásra ropog, hol a fejem, hol a nyakam fáj jobban. A fejem változó helyeken...
        Tisztelt Főorvos Asszony! 2 kérdést tettem fel Önnek Agydaganat miatt, melyekre Doktornő megnyugtatóan válaszolt. A következő a fejlemény: 2 neurológus vizsgálatai alapján negatív BAEP vizsgálat negatív Szemészet negatív ( szemnyomás...
        Jobb oldalt hátul be nyilal a fejem naponta többször is már 2napja. Benyilal akkor fáj aztán elmúlik es van hogy 2perc mulva jön a következő van hogy 1óra mulva. Mitől lehet?
        Tisztelt Doktornő! Köszönöm a válaszát. Tegnap elmentem magán neurológushoz. Megvizsgált fizikailag fekve-állva, doplerrel is a nyaki ereket, ő nem talált eltéréseket, de mondtam neki hogy hipohonder vagyok, ezért azt mondta csináljunk egy...
        Tisztelt Doktorúr/Doktornő! Lassan 3 hónapja kezdődő, fokozódóan erősödő fejfájásban szenvedek. Mindig ugyanazon a helyen /jobb oldalt, kicsit lejjebb a fejtetőtől/, ugyanúgy fáj, feszítő és iszonyatosan szúró. Sokszor fájt régebben...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Férfi inkontinencia
        Tegyen ellene! Töltse le a férfi gátizomtorna füzetet!
        Tiszta orrok, nyugodt napok
        A nemzet háziorvosa
        Várják a háziorvosokról és a nővérekről szóló történeteket.
      • Hirdetés