• Migrén/MRI

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! Félévvel ezelőtti hányással járó, menstruációhoz kötődő, erős fejfájás miatt MRI vizsgálatra küldek, ahol az alábbi diagnózist kaptam. Középvonali szimmetrikus kamrarendszer. A külső és belső liquorterek normális tágasságúak. Bal oldalon a hátsó szarv felett 8*4-es magas jeladású góc ábrázolódott a FLAIR sorozaton. A diffúziós sorozaton kóros jelnövekedés nem jött létre. Az intracraniális MRA felvételeken szignifikáns stenosis, egyértelmű aneurysma nem ábrázolódott. A bal arteria verteábralis hypoplasiás. A cranio-cervicalis átmenet szabályos. A szakorvoshoz csak októberre kaptam időpontot, érdeklődnék, hogy mennyire komoly a probléma, a diagnózisom igényel-e azonnali kezelést, vagy bőven elég az októberi szakorvosi egyeztető. (Fejfájásom azóta nem volt, de a diagnózisban szereplő "magas jeladású góc" kifejezés aggaszt) Válaszát előre is köszönöm

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a migrén témában

        Kedves Kérdező! A koponya MRI lelet leírása a fejfájásával összefüggésbe hozható kóros eltérést nem igazol. A leírt góc önmagában nem köthető konkrét betegséghez, nem is minden képalkotó módszerrel mutatható ki.Nagy valószínűséggel egy régebben keletkezett, éreredetű, jóindulatú elváltozásról van szó.Nem kizárt, hogy a félévvel ezelőtti rosszullétekor keletkezett. A pánik nem indokolt, azonnali kezelés nem szükséges, de jó lenne egy általános kivizsgálás, magas vérnyomás betegség, egyéb anyagcserezavar irányában. Mostantól a migrén megelőzésre kellene helyezni a hangsúlyt. Minden jót kívánok. Üdvözlettel:Dr.Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2018. július 14., 20:49; Megválaszolva: 2018. július 16., 07:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben: