• Depresszió és PM alulműködés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        T. DR! Két éve van pajzsmirigy alulműködésem. Az általános tüneteken túl a LEGNAGYOBB problémám, hogy normál értékek mellett kétszer voltam depressziós!! Korábban is volt, de tíz évente. Konzultáltam pszihiáterrel: Az Ő véleménye szerint egy általános - TSH, szabad T3, Se szabad thyroxin megh.- laborból nem derül ki, hogy van-e elég T3 a SZÖVETEKBEN is.Hivatkozik az Amerikai Pm Társaság legutóbbi kongresszusán elhangzott kutatásokra:A pm-alulműk. esetén t3 szedése is szükséges. Véleménye szerint a t3 hiánya depressziót okoz. Ajánlata:El kell végezni a TPO-Ab, és TGB vizsgálatot is. Kérdésem: Mi erről az Ön véleménye? Ezeket a vizsg. is vérből állapítják meg? Ki írhatja ki a vizsgálatokat? Magyarországon van olyan gyógyszer, mely T4-et, és T3-mat is tartalmaz? Válaszát köszönöm.

        Dr. Rakk Erika válasza a pajzsmirigy hormon témában

        Tisztelt Kérdező! Önnek néztek szabad T3 és T4 szintet is a TSH mellett. Ez bőven elég ahhoz, hogy megállapitsák, megfelelőá-e a beállitás. Az antietek vizsgálata csak azt mutatná meg, hogy immunológiai eredetű -e a az alulműködés. Ennek az Ön esetében már olyan nagy jelentősége nincs. Ez leginkább akkor fontos, ha PM alulműködés mellett valaki várnadósságot tervez. A nemzetközi endokrinológiai irodalom szerint nincs előnye az T3 terápiának a T4-gyle szemben. ( Egyébként utána kell néznem, mit tanitanak a pszichiátereknek, mert már más beteg is jött ilyen pszichiáterétől származó téves információkkal ) Az, hogy a depresszió milyen gyakran fordul elő, több mindentől függ. Pont az, hogy korábban is volt ilyen problémája bizonyitja azt, hogy nem a pajzsmirigy alulműködéssel függ össze, ha a laboreredmények megfelelő értékeket mutatnak.


        Dr. Rakk Erika
        diabetológus, endokrinológus, belgyógyász Itt kérdezhet

        Dr. Rakk Erika

        Kérdés: 2017. szeptember 27., 19:15; Megválaszolva: 2017. október 09., 23:07

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Vércukornaplózás
        COVID-19: hivatalos ajánlások
        Tájékoztatók az Egészségügyért Felelős Államtitkárságtól.
        A hüvelyszárazság nem szégyen
        A hüvelyszárazság a mindennapok során kellemetlen tüneteket okozhat.
        Célzott molekuláris terápiák
        Számos daganattípusban áll rendelkezésre célzott terápia.