• Orvos válaszol: Endokrin betegségek

        Endokrin betegségek
        Összes kérdés a(z) Endokrin betegségek témában Gyakori kérdések a(z) Endokrin betegségek témában
      • Pajzsmirigy rendellenesség?

        2017-02-12 15:26
        Tisztelt Doktornő! 14 éves lányom 2016.februárjától életmódot váltott, mivel enyhén elhízott volt.(Heti 4x jár edzeni, kb.45 perc, nem eszik olajban sülteket és fehér kenyeret, édesítőt használ cukor helyett) ezek következtében 10 hónap alatt 10 kg-t...

        L-metilfolát jód nélkül

        2017-02-07 10:45
        Tisztelt Hölgyem, Hasimoto pajzsmirigy betegséggel diagnosztizáltak. Letrox gyógyszerrel sikerült beállítani a TSH értékemet (1, 3). Férjemmel babát tervezünk és a meddőségi szakértő nőgyógyászom azt javasolta kezdjek el szedni terhes vitamint (femibion),...

        anti-thyroglobulin

        2017-02-06 13:53
        Kedves Doktornő! Vérvételen voltam a saját megnyugtatásom érdekében inzulinrezisztencia szint megállapítására. Eredményem: 0 perces glükóz 5, 8 (3, 3-6, 0) 120 perces 6, 3 0 perces inzulin 7, 1 (2, 6-17) 120 perces 58, 4 uU/ML Anti-Thyroglobulin 42, 00IU/ml...

        pajzsmirigy

        2017-02-05 20:56
        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Már többször volt pajzsmirigy gyulladásom és kb fél éve a bal oldalt szúr és nagyon fáj, a hidegek januárban ahogy bejjöttek rosszabul lettem és ez már most 4-dik hete tart. Olyan érzésem van mintha fel akarnék gyulladni nyaktól...

        Pajzsmirigy túlműködés 17 évesen

        2017-02-03 18:33
        Jó napot! 17 éves lány vagyok, és tavaly májusba bekerültem a kórházba mivel 1 hónap alatt 10kg-ot lefogytam. A zárójelentésben az volt, hogy a pajzsmirigyem meg van nagyobbodva. Nem kaptam rá semmi gyógyszert. Azóta semmi nem javult, sőt csak rosszabb...

        pajzsmirigy és terhesség

        2017-02-03 12:40
        Tisztelt Doktornó! A két hete készített labor eredményem: TSH 0, 479 mIU/L 0, 400 - 4, 000 szabad T3 6, 11 pmol/L * 3, 80 - 6, 00 szabad T4 12, 04 pmol/L 7, 75 - 15, 21 Progeszteron a ciklus 21. napján: 59, 3 nmol/l A kérdésem az, hogy ezen értékek alapján, van...

        TSH 67, 966

        2017-01-27 20:20
        Édesanyám 2013 óta szed pajzsmirigy alulműködésre L-Thyroxint, az értékei 2012-ben 13, 98, 2013-ban: 7, 96 voltak. Mindig édesapám íratta fel neki a gyógyszert az orvosnál, ezért az utóbbi két évben a háziorvos nem látta, nem kontrollálta laborvizsgálatokkal...

        hányinger-hányás

        2017-01-14 16:28
        Tisztelt Doktor Nő! Szeretném a tanácsát kérni, a következö problémával kapcsolatban: kislányom 7éves, 2.osztályos, jó tanuló, jókedvü, nyugodt gyerek.Hetente legalább 1x hazaküldik az iskolábol, mert hány és rosszul érzi magát. (sápadt, szédül,...

        terhesség alatti pajzsmirigy elváltozás

        2017-01-10 16:20
        Kedves Doktornő! 12 hetes várandós vagyok. Megnagyobbodott pajzsmirigyem miatt a belgyógyászom laborba küldött aminek az értékei az alábbiak lettek. Ft3 5.1 3.5-6.5 Ft4 13.1 11.5-22.7 Anti tpo 44 0-60 Tsh 0.8 0.55-4.78 Trak...

        Hashimoto autóimmun gyulladás és kozmetikai kezelés

        2017-01-07 19:30
        Tisztelt Doktornő! 2010-ben diagnosztizáltak Hashimoto thyreoditissel. TPO értékem 1300 feletti. L-thyroxint szedek, 100 mg-ot. Hormon pótlásával többnyire tünetmentes vagyok. Több kozmetikai kezelésnél ellenjavallatként láttam az autoimmun...

        A TSH-érték és az ultrahangvizsgálat ellentmondása

        2017-01-03 12:52
        Tisztelt Doktornő! 50 éves nő vagyok. Pajzsmirigy-alultermelés tüneteit észleltem magamon, ezért orvoshoz fordultam. A vérvizsgálat normál TSH-értéket jelzett (3, 36 mIU/L; 0, 27 - 4, 20 referenciatartomány mellett), az ultrahangvizsgálat azonban egyértelműen...

        Pcos beteg vagyok?

        2016-12-30 09:16
        Tisztelt Dr.Nő! Olyan kérdésem lenne Önhöz, hogy a leleteim alapján utal e bármi arra hogy pcos betegségem lenne? ezek a 3.napi eredményeim: Tsh: 0.61 mIU/l T4: 15.25 pmol/l T3: 5.37 pmol/l lutenziáló hormon: 9.46 IU/l FSH: 8.30 IU/l Prolaktin: 94...

        hormon vizsgálat

        2016-12-29 07:42
        Tisztelt Dr. nő! Pár éve voltak hormon problémáim, pcos, hipofízis adenomám volt. Kaptam rá gyógyszereket, utána rendeződött. (minden érték jó volt) 3 hónapja volt egy petefészek ciszta műtétem, és azóta fájnak a melleim meg évek óta alig van...

        Hajrtikulás, és gynecomastia oka?

        2016-12-27 00:15
        Panaszok: hajritkulás, gynecomastia Gyerekkoromban(11 éves voltam), kaptam egy komolyabb ütést, kézilabdázás közben a lágyékomra. Az ütés hatására, az bal herém fel is csúszott a hasüregembe. Nem tudom, hogy ez a helyes kifejezés-e. Kis idő után "rendbe...

        Hashimoto és terhesség

        2016-12-25 20:39
        ​Tisztelt Doktornő, segítségét szeretném kérni az alábbiak okán: Az elmúlt hónapok során az alábbi TSH, majd fT3, fT4 értékeim lettek, melyekkel összefüggésben nem küldtek tovább endokrinológushoz (sem): 5. hó TSH 3, 54, 7. hó TSH + 5, 38 fT4 11, 6,...

        ATPO 75. 66

        2016-12-08 15:36
        Kedves Doktornő! 3, 5 hónapja elveszítettem a magzatomat a 40.terhességi hétben.Okot eddig nem találtak. Ezért különböző vizsgálatokra mentem. Eddig IR igazolódott, ez kezelve van. Hormonvizsgálat is történt, melynek eredménye a következő lett: TSH 1, 417...

        Szelén- autoimmun pajzsmirigy alulműködés

        2016-12-05 09:30
        Tisztelt Doktornő! Kisfiamnak /9 éves/ autoimmun pajzsmirigy alulműködése van. L-Thyroxin mellett 10 hónapja szedi a Seleno Precise nevű tablettát is.(25mq/nap.) Azt szeretném megkérdezni, hogy kell-e esetleg szünetet tartani a szelén szedésével vagy...

        Vérvétel eredmény értelmezése

        2016-12-03 08:56
        Jó napot! A párommal egy éve szeretnénk gyereket, ezért a nőgyógyászom elküldött vérvételre. Sajnos csak 3 hét múlva mehetek hozzá, de aggaszt az eredményem. A kérdésem az lenne, hogy van-e okom aggodalomra, vagy a vérvétel alapján van lehetőség hogy...

        Magas a vér kalciumszintem

        2016-12-01 18:15
        Tisztelt Doktornő! Egy laborvizsgálat magas kalcium szintet mutatott. (2, 71 mmol) Ezt követően végeztek nálam Osteoporosis labort. A Parathormon 48, 66 pg/ml eredmény volt. A Szérum Calcium szintem 2, 77 mmol/L lett. Végeztek továbbá pajzsmirigy vizsgálatot,...

        szerotonin

        2016-11-18 08:53
        Tisztelt Doktornő, Felmerült, hogy esetleg alacsony szerotonin szintem miatt alakultak ki az elmúlt években betegségeim, tüneteim. (Fibromyalgia, IBS, állandó hányinger=gyomor gyulladás, fülzúgás...stb) Szerotonin vérvizsgálatom eredménye 20, 5 ng/ml. Ez...
        A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!