• Supradyn Euthyrox

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! A fiam 43 éve 4 éve pajzsmirigy alulműködés miatt kezelésben részesül. Fél éve Euthyrox 175 ug os tablettából napi ½ szed. Supradin energia 50+ vitamin komlexet vásároltam, ami tartalmaz 75 ug jodid-t. Szeretném tudni, hogy az Euthyrox mellett szedheti e ezt a vitamin készítményt. Másik kérdésem az pajzsmirigy, prolactin, tesztoszteron hormonvizsgálatra van e valamilyen javaslat, mely napszakban célszerű a vérvétel elvégeztetni. Legutóbb előző nap délután vették le a vért. Befolyásolja e az eredményeket, hogy mikor történt a mintavétel. Prolactint szintje több alkalommal magas volt, Sella MRI vizsgálat eredménye negatív. Legutóbbi labor eredményei HTSH (ultraszenzitiv, ECI.IA ) 11, 233 mIU/l ( ref.t. 0, 38-5, 33 ) FT4 ( szabad triroxin, ECLIA) 11, 1 mmol/l ( ref.t 7, 86-14, 41) FT3 (szabad trijód - tironin ECLIA) 5, 08 mmol/l ( ref.t. 3, 8-6, 00) Köszönöm válaszát, üdvözlettel

        Dr. Fáklya Mónika válasza a pajzsmirigy betegség témában

        Tisztelt kérdező! A jelenlegi Euthyrox adag az eredmények alapján nem elegendő, a gyógyszer adagjának emelését meg kell beszélnie a kezelőorvossal. Ezt az eredményt nem befolyásolta lényegesen a levétel időpontja, de a tesztoszteron és a prolactin szinteket reggel kell levetetni. Jobb lenne jódot nem tartalmazó vitamint szedni.


        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász Itt kérdezhet

        Dr. Fáklya Mónika

        Kérdés: 2017. október 03., 14:52; Megválaszolva: 2017. október 24., 10:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Vércukornaplózás
        COVID-19: hivatalos ajánlások
        Tájékoztatók az Egészségügyért Felelős Államtitkárságtól.
        A hüvelyszárazság nem szégyen
        A hüvelyszárazság a mindennapok során kellemetlen tüneteket okozhat.
        Célzott molekuláris terápiák
        Számos daganattípusban áll rendelkezésre célzott terápia.