Magas DHEA szint

hormonvizsgálat eredményeként magas dhea szintet állapítottak meg nálam: 32.2 nmol/l. a referencia tartomány nőknél 7.9-24.8 között mozog. a dhea-s szint teljesen rendben van: 7.69. (1.65-9.15 a referenciatartomány) . A tesztoszteron szint is teljesen jó: 1.28 (ref. tartomány: kevesebb, mint 2.86) A vizsgálatot pattanásos arcom miatt végezték el. Nőgyógyászom szerint csak fogamzásgátló tablettával (diane 35) lehet segíteni a panaszokon. Azonban tavaly volt egy 3 hónapos időszak, amikor egyetlen pattanásom sem volt, most pedig rengeteg: soha nem látott mennyiség. Milyen oka lehet ennek a magas dhea szintnek? lehet-e tenni vmit ellene? van-e más megoldás, mint a fogamzásgátló tabletta? Milyen további vizsgálatot érdemes még elvégezni? köszönettel, Andrea

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fekete István válasza endokrinológia témában

A nőgyógyásza helyes javaslatot adott. Az hogy a pattanásosodás időszakos könnyen megmagyarázható a számos azt befolyásoló okkal (étkezés, stressz, stb.)

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
Dr. Fekete István
Dr. Fekete István szülész-nőgyógyász, endokrinológus szakorvos, meddőségi specialista
Kérdés: 2010. december 21., 22:37; Megválaszolva: 2010. december 27., 13:38
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Fülcsengés hormonális gondoktól?
Tisztelt Doktor (nő)! Nagyon stresszes időszak után (családi gondok, nagyszülő halála, covid betegség) nem jött meg a menstuációm, a...
Szelén szedése
Kedves Doktornő! Eddig Béres Vital szelént szedtem, amit autoimmun pajzsmirigybetegségre javasoltak anno. Most nem lehet kapni, ezért egy patika által...
Jód tartalmú magzatvédő vitamin
Tisztelt Doktornő, Szubklinikus pajzsmirigy alulműködésre 2 hónapja 25 mg Eutirox-ot szedek, mert szeretnék teherbe esni. (TSH enyhén emelkedett...
Pajzsmirigy antitest érték
Kedves Doktornő! Pajzsmirigy érték vizsgálatokat végeztettem, mely értekek a következők: -TSH: 1,46 ref: 0,35-4,9 -T3: 4,1 ref: ...
Terhességi pajzsmirigy értékek
Üdvözlöm! 15 hetet betöltött várandós vagyok. Pajzsmirigy eredményeimre két orvos kétfélét mondott, egyikük szerint nem kell gyógyszer, a...