• szoptatás után

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő, Doktor Úr!

        Közel két éve hagytam abba a szoptatást, és azóta a mai napig mindkét mellemben enyhe nyomásra egy-egy csepp tej távozik. Fél évvel ezelőtt teherbe estem és spontán vetélés következett be a 9.héten. A tejtermelés mindez idő alatt végig fennállt. A vetélés után a hormonszinteket ellenőrző labor eredményeim normális értékeket adtak, prolactin: 172, 4 (ref. tart. 25, 2-628, 5). A vetélés óta nem estem teherbe, bár kb. három hónap állt eddig rendelkezésre.

        Mivel endokrinológiai szakrendelésre júliusra kaptam időpontot tájékozódásképp kérném véleményét, hogy

        -a tej teljes elapadására ilyen hosszú idő normálisnak tekinthető-e,

        -lehet-e összefüggés a vetélés és a tejtermelés fennmaradása között

        -esetleges újbóli terhességem kihordását veszélyeztetheti-e a fenti probléma.

        Köszönettel:

        Potyi76

        -

        WEBBeteg szakértő válasza a prolaktin témában

        Tisztelt kérdező!

        Panaszai prolactin túlermelésre utalnak, érdemes lenne megismételni a hormonmérést. Jó, hogy bejelentkezett endokrinológiára, ott ki tudják deríteni, hogy mi a gond. A fokozott prolactintermelés tejcsorgást, nehezebb teherbe esést és nehezebb terhesség megtartást is eredményezhet. Gyógyszerrel kezelhető általában.


        Dr. Horváth Tamás
        fül-orr-gégész szakorvos Itt kérdezhet

        Dr. Horváth Tamás
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-03-06 17:33:18; Megválaszolva: 2010. március 06., 17:33

      • Kérdések és válaszok a témakörben: