Terhességi teszt

Tisztelt Doktor úr! Szeretném a segítségét kérni. Kezdeném azzal, hogy 4 éve bromocriptin kezelés alatt állok ugyanis a prolaktin szintem magas volt, emiatt nem volt menstruációm. Amióta szedem ezt a gyógyszert úgymond minden rendben, bár egy fél éve kicsit emelkedett az edemény, de vissza is csökkent. Akkor késett a menstruációm egy hetet. Egyébként decemberben a legutóbbi véreredmény 447, 8 mU/l volt. Most már a ciklusom 39. napjánál járok és még mindig nem jelentkezett vérzés, viszont a szokásos mellfeszülés igen. Kíváncsiságból csináltam két terhességi tesztet és mind a kettő pozitív lett. Kérdésem lenne, hogy ha esetlegesen csak megint a prolaktin szintem ugrott fentebbb és emiatt nem jelentkezik a vérzésem, az bezavarhatja a tesztet? Tehát az emelkedett prolaktin befolyásolja a teszt eredményét? Előre is köszönöm válaszát!

Dr. Tekse István válasza prolaktin témában

Kedves Kérdező!

A prolaktin nem eredményez pozitív tesztet. Amennyiben a terhesség bizonyított lesz a terápiát majd le kell állítani.

Üdvözlettel: Dr. Tekse István

Dr. Tekse István
Dr. Tekse István Szülész-nőgyógyász
TervezettBaba szakértő
Kérdés: 2018. március 07., 19:58; Megválaszolva: 2018. március 10., 13:06
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Hipofízis és terhesség
24 éves vagyok. 2 éve kiderült, hogy jóindulatu agyalapi mirigy daganatom van. Mivel nagyon pici volt, gyógyszeres kezelést kaptam (bromocriptin) ....
Apaság kérdése
Legalon babatervezés
Terhesség alatti mióma
Terhesség alatti mióma
Kedves Doktor úr! Jelenleg 21. hetes terhes vagyok, még 2020-ban egy méhen kívüli terhesség után (azt mondták akkor, hogy valószínűleg a nagy...