Tejszerű csepp a mellbimbón

Tisztelt Doktornő! 21 éves lány vagyok, sosem voltam terhes, 1-1, 5 hónapja viszont azt vettem észre, hogy ha napi párszor megnyomom a mellbimbóm, egy csepp opálos, tejszerű anyag jön ki belőle. Ez prolaktin túltermelés lehet? Van rajtam elég sok plusz súly is annak ellenére, hogy aktív életmódom van és igyekszem odafigyelni a táplálkozásra nagyrészt. Mégsem sikerült tartósan soha fogynom. Lehet ez az oka? Most kezdek majd el fogamzásgátlót szedni, de előtte nem szedtem, mikor ezt tapasztaltam (Lindynette) , erre lehet valami befolyással?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Rakk Erika válasza prolaktin témában

Kedves Kérdező! Fontos lenne kivizsgáltatnia magát, mielőtt fogamzásgátlót kezd szedni! Valóban leginkább prolactin-túltermelés állhat a háttérben, de hízása miatt a pajzsmirigyműködést is ellenőrizni kellene! Mielőbb keressen fel endokrinológust!

Dr. Rakk Erika
Dr. Rakk Erika diabetológus, endokrinológus, belgyógyász
Kérdés: 2015. október 18., 21:18; Megválaszolva: 2015. október 25., 21:43
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
prolaktin hormon
Tisztelt Dr.Nő/Úr A kérdésem az lenne hogy 1162-es prolaktin értékre javasolnak gyógyszer szedést vagy nem? (bromociptin) 8 éve rendszeresen...
Magas prolaktin szint - táplálkozás
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Egy egészségesen élő, fiatal nő vagyok, akinél 1, 5 hónappal ezelőtt a nőgyógyász által kért hormonvizsgálat...
Magas Prolaktin színt férfiaknál?
Tisztelt Doktor nő/úr! Vérvétel során megállapították, hogy a Prolaktin szintem magasabb mint a normális. (637 mIU/L) A vérvétel stresszes volt...
Impotencia!
Tisztelt dr Úr/ nő a problémám nagyon kellemetlen ugyan de már nem tudok mit tenni! kb fél egy éve eszre vettem magamon hogy nem kívánom a szexet és...