• pajzsmirigy alulműködés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! 2010-ben a TSH értékem 3, 95 uIU/ ml volt, FT4 : 15, 24 pmol/l, ATPO 9,00IU/ml, majd 2011-ben kissé emelkedett lett a TSH: 6, 85 uIU/ml, FT4 15, 70pmol/l, ekkor az endokrinológus szubklinikus hypothyreosist állapított meg, és 2011 szeptemberétől 25 ug LT4 szedését javasolta. Ultrahang vizsgálat is volt, ott semmit nem találtak. Én a doktor úrtól már akkor kérdeztem, hogy természetes gyógymódokkal is rendbe lehetne hozni ezt az állapotot, de nem kaptam rá választ. Fél éves kontrollokkal jártam az endokrinológiára. Jelenleg két napig kell szednem 50, a harmadik napon 25 ug Levothyroxint. Így a TSH leletem: 2020 januárjában 2,179 uU/mol. A legutóbbi vizsgálat alkalmával ismét megkérdeztem az orvost, de már egy doktornő volt, előző orvosom elhunyt, hogy egy részletes tájékoztatást szeretnék kérni a pajzsmirígy alulműködésemre.Jógázok, sprotolok, temészetgyógyászat érdekel, és az egészséges életmód, szeretnék magamon segíteni gyógyszer nálkül, ha ez lehetséges. Fél év múlva TSH, ATPO, pm UH kotroll volt a javaslat. Azonban én a gyógyszer szedését, egy természetgyógyász kontrollja mellett abbahagytam 2020.02.hó elején. Reggel, este jógázom, futok, ügyelek a táplálkozásomra, 174 cm mellett, 66 kg vagyok. És galaly teakeveréket iszok, ami a pazsmirígy hormonra jó hatással van. Légzőgyakorlatokkal, meditációval segítem a szervezetemet, azonban most mért vérnyomásom 14780 volt, ami kissé magas. A háziorvos vér és vizeletvizsgálatra laborra küldött. Lehetséges ez attól, hogy nem szedtem a gyógyszert? Lehet, hogy ez magától rendeződni fog? Mi a teendőm? Válaszát előre is köszönöm. Üdvözlettel: Yoga

        Dr. Fáklya Mónika válasza a pajzsmirigy betegség témában

        Tisztelt kérdező! A hormonszinteket akkor is kövesse, ha nem szedi a gyógyszert, mert akkor időben észreveszi az értékek romlását. Az egészséges életmód nagyon fontos, de sajnos van olyan pajzsmirigy betegség amit nem rak rendbe.


        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász Itt kérdezhet További orvosok

        Dr. Fáklya Mónika

        Kérdés: 2020. március 11., 10:21; Megválaszolva: 2020. március 16., 21:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben: