Pajzsmirigy betegség

Tisztelt Doktor Úr/ Doktornő, Jelenleg 22 hetes kismama vagyok, pajzsmiriggyel kapcsolatban küldött a nőgyógyászom Endokrinológushoz. Csatoltan küldöm a labor leleteim. Az első két leletnél még nem szedtem gyógyszert, az utolsónál már 75 mg Euthyrox-ot, és azt szeretném kérdezni ezek az eredmények mennyire jók 2. trimeszternél, van-e szükség esetleg gyógyszer módosításra? (az egyik eredményt látom hogy nem fér bele a referencia értékbe, és ez a gyógyszer hatására csökkent le) Köszönöm szépen, Hürkecné Tóth Réka

Dr. Kiss György válasza Pajzsmirigy betegség témában

Tisztelt Hölgyem !

A vizsgálatokból az Anti TPO eredményt hiányolom /Hasimotó kór jelzője, autoimmun pajzsmirigy gyulladásra utalhat/

Kezelőorvosa nagyon helyesen járt el az endkrinológiai konziliummal, de a pajzsmirigy rendszeres vizsgálata szükséges a továbbiakban is és a kapott eredmény határozza meg , hogy kell-e a gyógyszrelésen változtatni.

Üdvözlettel: dr.Kiss

Kérdés: 2022. szeptember 13., 18:27 ;Megválaszolva: 2022. szeptember 18., 09:19
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Nagy petezsák, nagy szikhólyag
Kombinált teszt eredmény
Várandósság _ionizáló...
Lelet kiértékelés
Korai terhességi ,alhasi fájdalom