Alacsony TSH magas T4 Normális T3

Tisztelt Doktornő! 2009 óta szedek Letroxot. 50 mg-mal kezdtem, egy éve 100 mg-ra emelkedet. Véletlen vérvétel folyamán derült ki a pajzsmirigy alulműködés (a jellemző tünetek nem jelentkeztek nálam) 2011-ben szültem. Kettő hónappal ezelőtt volt egy terhesség megszakításom a 8. hétben. (menses 6 hét után volt) Peteérésem 2 nappal ezelőtt volt. (jobb oldali szúrás és síkos váladék) (Szeretnék még szülni! ) Tegnapi laborban szerint a UTSH alacsony: 0, 2 az FT4 magas: 25, 9, az FT3 normális 4, 1. (Előjegyeztettem magam vizsgálatra, de egy hónap múlva lesz hely.) Addig is jó lenne tudni, hogy a Letrox adagot csökkentsem? Meg kell ijednem? Ez csak a terhesség esetleg az abortusz következménye? Nem jelentkeznek a túlműködés tünetei. Annyi, hogy a szemem fáj, kidülledve nincs, csak szurkál. Alvászavarom van, de az mindig is volt. Köszönöm a válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza pajzsmirigy betegség témában

Tisztelt kérdező!

Kicsit magas a hormonpótló adag. csökkenteni javasolt. A magam részéről 87, 5 ug-ra csökkenteném, de ezt egyeztesse kezelő orvosával.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2015. október 15., 13:56; Megválaszolva: 2015. október 23., 14:12
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Szputnyik v oltás
Lehet inzulinrezisztancia?
Fülcsengés hormonális gondoktól?
Szelén szedése