Magas tsh-terhesség

Tisztelt Doktornő! Első terhességem előtt meddőségi kezelésre jártam, és ott látens pajzsmirigy alulműködést állapítottak meg nálam. Akkoriban egy felet kellett szednem a letrox 50-ből. Szülés után nem szedtem tovább a gyógyszert. Jelenleg 5 hetes kismama vagyok. 2015. februári laborleletek alapján a TSH értékem 2, 8 ; Thyroglobulin: 10, 0 ; Anti-TG: 129, 7 ; Anti-TPO 17, 1 Endokrinológiára sajnos csak április elejére kaptam legkorábban időpontot. Az lenne a kérdésem, hogy árthatok-e a babának, ha az elősző terhességemhez hasonlóan addig is elkezdem szedni a fél letrox 50-et? Melyen következménye lehet, ha nem kapok semmilyen kezelést még hetekig? Előre is köszönöm a válaszát! Gina

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza pajzsmirigy betegség témában

Tisztelt kérdező!

Az ön TSH-ja jelenleg normális, így a baba fejlődését sem befolyásolja negatív irányban. Jelenleg hormonpótlást nem tartok szükségesnek, de szoros kontrollt igen..

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2015. március 11., 20:34; Megválaszolva: 2015. március 15., 08:36
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Inzulinrezisztens vagyok?
Szputnyik v oltás
Lehet inzulinrezisztancia?
Dr Fáklya Mónikához: Terhesen...
Magas prolactin szint