vetélés okai

Tisztelt Doktornő! 2012.12 hóban egészséges leánygyermeknek adtam életet (bár 34. hétre született) .2014. 02 hóban 8 hetes magzatnál, 2014.10 hóban 14 hetes magzatnál ab. missed műszeres befejezés volt.Ezután próbáltam utánajárni mi lehet a probléma. 2014.12.30-ai vérvételben a TSH érték: 3, 47 mIU/L volt. Nőgyógyász javaslatára pajzsmirigy ultrahangot csináltattam, negatív lett az eredmény. 2015.02.15-i véreredmény TSH: 1, 51 mIU/L. Kérdésem, hogy normális-e ez a változás? illetve, hogy Ön szerint keressek -e fel személyesen endokrinológust, vagy az eredmények láttán ezzel nem kell foglalkoznom. (pajzsmirigy probléma nem lehet a vetéléseim oka? még egy megjegyzés: mindegyik terhességem alatt folyamatosan hasmenésem volt) Előre is köszönöm a válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza TSH témában

Tisztelt kérdező!

Ezek a TSH értékek nem magyarázzák a missed abortusokat. Esetleg Leyden mutáció irányában lehetne szűrést végeztetnie, mert ez lehet oka a gyakori korai vetélésnek tudomásom szerint.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2015. február 26., 13:01; Megválaszolva: 2015. február 26., 19:06
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Inzulinrezisztens vagyok?
Szputnyik v oltás
Lehet inzulinrezisztancia?
Dr Fáklya Mónikához: Terhesen...
Magas prolactin szint