Rossz labor eredmény

Tisztelt Doktor Nő! Az alábbi problémával fordulok Önhöz! Lassan 3 hete kezdődött a problémám azzal, hogy belázasodtam (39 fok feletti láz többször) ,illetve korábban a megfelelő pulzusom is jelentősen megemelkedett, nyugalmi állapotban is 110 körül van, más problémám nem volt. Elküldtek, akkor egy laborvizsgálatra, ahol emelkedett gyulladásos értékek voltak (CRP, WBC, Neutrofil, Monocita , süllyedés) Most 3 hét elteltével a láz valamelyest csökkent, már megáll este 38 foknál, nem megy fölé, a pulzus továbbra is 110 körül van. A mai nap egy újabb labor vizsgálat történt, amiben jelentős eltérések vannak. A korábbi fehérvérsejt eltérésék helyre álltak, azok már a normál tartományban vannak és a CRP is csökkent, de most más értékek emelkedtek meg (GPT,PLT,MPV) , amelyek még másfél hete jók voltak. Az alábbi eltérések vannak jelenleg: GPT 46 U/L (normál érték <40) PLT: 437 G/l (150-400) MPV: 6,5 fl (7,2-11) vérsejt süllyedés: 80 (<20) CRP: 48,7 mg/l (<5) VAS: 4,5 umol/l (10,6-28,3) sTSH: <0,01 uIU/ml (0,35-4.94) A vasat és a STSH-t másfél hete nem nézték, most először a láz óta. Ez a vas nagyon alacsony. Szabad t3 és t4 a megfelelő tartományban van. Mit okozhatja ezeket az eltéréseket és ezt a nagyon lassan csökkenő lázat és a 110-es pulzust már lassan 3 hete? Köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza TSH témában

Kedves Kérdező!

Három dolog.

Lázas betegségkapcsán a kontroll túl hamar volt, vagy ha tartós láz van, döntés szempontjából mellkas röntgen vizelet vizsgálat hasi ultrahang kell.

Második TSH t nem nézünk 4-6 hétnél gyakrabban!! A múlkori alapján túlműködésre gyanús, ami okozhat magas pulzust. Endokrinológushoz kell menni.

A vashiányt meg lehetne kontrollálni ha eddig nem volt a betegség szűntével, ha alacsony akkor is, elsősorban felszívódási zavar irányába kell menni.

Összességében endokrinológiára vagy belgyógyászatra kérjen beutalót.

Kérdés: 2021. november 03., 14:35; Megválaszolva: 2021. november 04., 06:29
Kérdések és válaszok: Hematológiai megbetegedések
Vérkép-elemzés
Én egy 61 éves nő vagyok, alapbetegségek nélkül (csontritkulás, gerincelcsúszás van, bélproblémák előfordulnak) . Ezidáig úgymond hiba-nélküli...
Pajzsmirigy + SM betegség
Mi a teendő?
Tisztelt Doktor Nő! Feleségem vérképében csillaggal jelölték a " Vvt számot: 4.80 T/L. Max. ref. érték 4,50. TSH értéke 4,450 mIU/L ref....
Vizelési zavarokra még milyen...
Limfóma betegség, lázcsillapítás