anabolikus szteroid

Tisztelt Doktor nő! 18 éves koromban 3 hónapig szedtem napi 50 mg methadienone nevezetű anabolikus szteroidot. Elso héten egy tablettától kezdve naponta lett emelve eggyel a tabletták száma 5 ig, illetve utolsó héten fokozatosan visszafele is. Majvedöt is használtam mellé, ezzel elosegitve az abbahagyas utani hormonhaztartas visszaallasat és a majra kivetett toxikus hatás miatti enyhítes érdekében. A szer abbahagyasa után kis ido elteltével végig mentem az összes létező orvoson es kivizsgalason: fizioterápiá, reumatológiai, urológiai, endokrinologia és így tovább.. az egészségem érdekében. Az összes vizsgálat végén minden a legnagyobb rendben volt, a tesztoszteron színtől kezdve minden...sorolhatnam. Tehát a kérdés es Köszönöm, h végig olvasta: Olvastam az interneten, hogy befolyasolhatja a hosszanti növekedést is serdülőkorban. Ugyebar ifjukoromban szedtem a szert, elmagyarazna kerem hogyan befolyasolhatta ha befolyasolta? Magyarul ha az ertekeim normálisak voltak, ez engem érint? És ha igen, hogyan es milyen mértékben? Köszönöm szépen mielőbbi válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza növekedés témában

Tisztelt kérdező!

Abban az életkorban, amikor szedte, már vélhetően nem okozott növekedési gondot, mert akkorra már befejeződött az ön növekedése. Korábban szedve csökkenthetett volna a végmagasságán kicsit. A szedési idő sem volt hosszú, így nem tartom valószínűnek, hogy növekedési gondot okozhatott a szer.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2015. január 07., 23:13; Megválaszolva: 2015. január 16., 15:50
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Fülcsengés hormonális gondoktól?
Szelén szedése
Jód tartalmú magzatvédő vitamin
Pajzsmirigy antitest érték
Terhességi pajzsmirigy értékek