Beteg vagyok?

Tisztelt Doktor Úr! Másfél éve született a kislányom és már a terhesség is eléggé megviselt (nagyon vizes voltam, 30kg-ot híztam, nehezen viseltem) , de azóta sok minden megváltozott bennem és nem tudom eldönteni, hogy ez egyszerűen csak így alakult és minden normális, vagy esetleg lehet valami egészségügyi ok a háttérben. A terhesség alatt híztam 30 kg-ot és azóta sem tudok megszabadulni tőle.58 kg voltam előtte (175cm) , ami már nagyon jónak számított, mert mindig problémám volt a súlyommal, csak ellenkezőleg, mint most.Nem tudtam hízni, akármennyit ettem, nagyon vékony voltam.88 kg-al mentem szülni és 10 kg-t tudtam leadni a szüléssel, azóta sem sikerül lefogynom.Nagyon vizes vagyok most is, reggelente teljesen fel van dagadva az arcom, kezeim. A bőröm mindig is száraz volt, de most annyira, hogy már semmi nem segít (hiába testápolózok, kézkrémezek, természetes szappant használok) , szinte pikkelyes a bőröm.Olvastam más helyen a pajzsmirigy alulműködésnek vannak hasonló tünetei és a maradék tünetek is stimmelnek rám. (A bőr jellemzően száraz, a végtagok hidegek. Testszerte jelentkezhet duzzanat (myxoedema) , leggyakrabban az arc, főleg a szem körüli terület érintett. A beteg folyton fázik.Csökken a libidó. Gyakori a székrekedés, a rossz étvágy, a testsúly általában gyarapszik, hallásromlás) --Ezek mind jelen vannak nálam.Ön szerint csak beképzelem magamnak, vagy ideje lenne orvoshoz mennem egy ellenőrzésre? Ezek mind a terhességem óta változtak meg bennem, kivéve a hallásromlást, az már előbb elkezdődött. Ahol élek (külföld) , az orvosok nem sokat foglalkoznak a betegekkel, mindenre sok időt kell várni, de ha Ön is megerősít benne, hogy szükségem lenne egy vizsgálatra, akkor erőszakosabb leszek.Előre is köszönöm a válaszát!

Dr. Fáklya Mónika válasza endokrinológia témában

Tisztelt kérdező!

Véleményem szerint is fontos lenne elmennie egy pajzsmirigy hormon vizsgálatra. Itt TSH, fT3, fT4 szinteket fognak nézni, és így kiderül, hogy van-e a háttérben pajzsmirigy alulműködés.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2012. december 15., 23:21 ;Megválaszolva: 2012. december 19., 17:04
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Endokrin betegség?
Tisztelt Doktornő, 7 éve, szünet nélkül fennállnak a következők: - A memóriám eltűnt, szavakat nem találok, olvasni alig tudok...
Magas Prolactin és TSH
Tisztelt Doktornő/Doktorúr! Egy éve hagytam abba (10 év után) a fogamzásgátló szedését, mert kisbabát szeretnénk. Ezt követően elmaradt a...
MEN syndróma vagy nem?
Tisztelt Dr. NŐ/ Úr! Az alábbi kérdéssel fordulok Önhöz: Jelenleg pajzsmirigy kivizsgálás alatt állok.Felmerül a MEN syndróma lehetősége. A...
Endokrin betegség?
Tisztelt Doktor/Doktornő! Múlt év őszén nagyon gyorsan, 2-3 hónap leforgása alatt 15 kg-ot híztam, annak ellenére hogy az életmódom (mozgás és...
Hyperprolactinaemia
Tisztelt Doktornő! 4 hónappal ezelőtt jutottam el problémáimmal (nagyon erős, fájdalomcsillapítókra sem reagáló szüntelen fejfájás, ekcéma...