• Vastagbélgyulladás, végbéltükrözés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr! Végbéltükrözés során megállapították, hogy I BS vagy Colitis ulcerosa okozza panaszaimat. Az a kérdésem, hogy van-e olyan laboratóriumi vizsgálat amellyel kideríthető, hogy mi okozta a gyulladást. Milyen vizsgálat válaszolhat erre a kérdésre? Válaszukat előre is köszönöm.

        Dr. Plósz János válasza a colitis ulcerosa témában

        Végbéltükrözés során egyértelműen kiderül, hogy van-e colitis ulcerosa vagy nincs (ez a betegség az Ön korában abszolút nem lenne típusos). Az IBS olyan betegségcsoport, amiben az elvégzett vizsgálatokkal nem tudunk szervi okot kimutatni, a panaszokat a bél motilitási vagy beidegzési eltérései okozhatják. Tehát ha az endoscopos vizsgálat nem látott gyulladást, fekélyeket, és a többi vizsgálat is negatív, az IBS a valószínű diagnózis.


        Kérdés: 2011. szeptember 24., 20:40; Megválaszolva: 2011. szeptember 26., 16:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Dr Plósz János! Előző kérdésemhez - https://m.webbeteg.hu/orvos-valaszol/emesztorendszer/164045 - A 3.Normix kúrát kezdtem meg, ami jó a sibora, és dietazom (fodmap) plusz utána a ProGastro, miért nem múlik ez akkor? Valamint a...
        Kedves Dr Plósz János! December elején kaptam Rabemant refluxos tünetekre. Januárban jelentkezett először egy furcsa feszülő érzés az egész hasamban, majd gyógyszert váltottunk, ez el is múlt. Utána hónapokig szedtem Esomeprazolt és...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések