Nyalkas szeklet

Tiszelt Foorvos Ur! 32 eves gondozott colitis (proctitis) ulcerosas beteg vagyok. Az utobbi par napban kinaradt a Pentasa vegbel kup hasznalatom. Mai nap reggelire kicsit zsirosabbat ettem, es delelott ota faj a bal oldalam a bordamnal, gyomromnal is (refluxom is vab pantopraxol 40 mg it szedek) . Reggeli szekletemmel nem volt semmi baj, most delutan ugy ereztem hasmenesem van, de utan meglattam, hogy nyalkas a szekletem,enyhen habosnak lattam, de egyeetelmuen nyalkas volt. Nem veres, nem fekete, nem hasmenes. Valo igaz, ma kevesebb foyladekot ittam. Mit javasol Doktor Ur, mi ezzel most a teendo? Vettem be bilagitot, degasint. Mit erdemes most ennem, innom? Szeptemberben megyem vissza gasztroenterologiara. Raerek ezzel addig, hatha javul? Ugyeletre nem szeretnek menni, colitiseskent ezzel egyutt kell ellnem, tudom. Nagyon ritkak a fellangolasok. Varom valaszat, koszonettel.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza Colitis ulcerosa témában

Ha a székletszám nem emelkedik, nem jelentkezik véres széklet, akkor ez eddig használt kúp elegendő. Érdemes lehet pár napig enyhe diétát tartani (a nagyon zsíros- nagyon fűszeres ételek kerülése). A kipróbált tüneti szerek pár napos használata is segíthet.

Kérdés: 2021. augusztus 15., 16:12; Megválaszolva: 2021. augusztus 15., 16:17
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Miért pozitív, mi lehet a diagnózis?
Colitis ulcerosa
Tisztelt Doktor Ur! 31 eves ferfi vagyok, kb 6 ev diagnosztizalt colitis (proctitis) ulcerosaval. 2 vastagbeltultukrozes tortent ez ido alatt, a...
IBD, Imuran - tömegsport rendezvény...
Kedves Doktor Úr! 41 éves vagyok, colitis ulcerosa betegségre Imurant szedek, napi 100 mg adagban, 60 kg-os testsúlyhoz. Az Imuran szedése óta teljesen...
Lehet végbélrákom ha fél éve...
Jo estét kivánok! Renáta vagyok 32 éves. Pár napja kicsit nyomo érzést érzek az oldalamon elmùlik utána megint érzem, nem fáj. Nagyon félek a...
Béltükrözés colitis miatt
Tisztelt Doktornő! Jövő héten megyek sigmoidoscópia vizsgálatra, állandóan visszatérő anopapilla és criptagyulladás miatt. (Colitis ulcerosa...