• Emésztőrendszeri betegségek

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt DoktorNő/Úr! 2-3 napja érzékenynek érzem a has-gyomor tájékát, mintha bármikor begörcsölhetnék. Nincs hasmenésem, de olyan fájdalomszerű érzést érzek, mintha valami nem lenne rendben. A székletemet felületesen megvizsgáltam, nagyon vékony, fehér "szálakat" találtam benne. Lehet, hogy valami féreg féle, vagy ételmaradvány lehet? Mert többet találtam, de nem mozogtak.Talán a fokhagymától ? Esetleg a Bolus adstringens-től,amit este vettem be?Mert már máskor is volt problémám a gyomrom-hasammal.Kérem válaszoljon, hogy a tüneteim szerint, mi lehet a probléma? Köszönettel: Barbócz Zoltánné (Kisili)

        Dr. Csuth Ágnes válasza a hasfájás témában

        Kedves Kérdező! A probléma ok az ilyen esetekben legtöbbször funkcionális. Azt javaslom, hogy étrendje legyen kímélő, a zsíros, cukros, fűszeres ételeket kerülje. Fogyasszon növényi rostokat, de mértékkel, bő folyadékot, tartson probiotikum kúrát. Mozogjon, kerülje a stresszt. Ha így sem javul, gasztroenterológust vagy háziorvost keressen fel. (A szálcsák meg nem emésztett rostok lehetnek.)


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. május 03., 11:59; Megválaszolva: 2011. május 04., 11:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés