• Hasi panasz

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktor úr/nő! A köldököm körül érzek tompa fájdalmat közel kettő hete, de volt 1-1 panaszmentes nap. Néha a köldökömtől balra, néha jobbra, néha a gyomorszájamnál fura. Ez egy nagy adag kissé csípős kínai étel elfogyasztása utáni 1-2 napon belül kezdődött. Sosem fájt erősen, csak tompán. Mellé puffadás és szél is járt. Este panaszmentes vagyok. Elkezdtem diétásan étkezni, úgy tűnt kezdett megszűnni másfél hét alatt a panasz, de mára, kissé fárasztóbb munkanap után újra előjött ez a köldök körüli tompa fájás. Savat nem érzek. Sajnos elég pánikolós fajta vagyok. Érintésre nem fáj a hasam, ha nyomkodom sem, nincs tapintható dudor. Stresszes heteim vannak egy ideje. Márciusban antibiotikumot kellett szednem, mely sajnos veres székletet okozott. Akkor hasi panaszom nem volt. Lesz vérvétel, lesz széklet vizsgálat, és hasi ultrahang, de csak szeptemberre kaptam időpontot. Nincs étel undorom sem, kicsi adagokat szívesen eszem, bár tény, hogy van egy kis teltségerzetem. A szívem sajnos nem a legjobb, szivelégtelenséggel születettem. (Lyukas billentyű, szivzörej, szivritmuszavar, kamrai sovenyhiany). Illetve szintén akkor, mikor ettem a kìnai ételt, a köldökömet is kitisztítottam , mert láttam benne valami kis koszt. Kicsit fájt is utána . Ön szerint a leírtak alapján mi lehet a probléma? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Plósz János válasza a hasfájás témában

        A diétahiba és a stressz is okozhat gyomor-bélpanaszokat. Első körben gyakori, rendszeres, nyugodt, kis étkezéseket, rendszeres, intenzív testmozgást (a stressz megfelelő feldolgozását) illetve probiotikum 1 hónapos használatát javasolnám. Természetesen, ha nem szűnik a panasz, vagy más tünet is társul hozzá (hányás, vérzés, éjszakai ágynyugalmat zavaró panasz), mindenképp kivizsgálás szükséges.


        Kérdés: 2020. augusztus 02., 21:16; Megválaszolva: 2020. augusztus 04., 07:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Bőrbetegségek a lábon
        Készülj fel a második hullámra!