Megváltozott széklet-Nyugtalanító gondolat

Tisztelt doktornő! A magas koleszterinszintem -a cukrom is magasabb az átlagosnál-miatt a háziorvosom, Atoris 20 tablettát írt fel. Amit 3 hét kihagyassál 3 hónapja szedek. Napi rendszerességgel van székletem, mint régebben is. Egy ideje azt tapasztalom, hogy a székletem megváltozott. Nincs hasmenésem, de a székletem lágyabb, masszaszerű lett és az átmérője is kisebb, mint régebben volt. A színe halvány barna. Lehet, hogy csak túlreagálom, de zavar a dolog és félek, hogy valami komolyabb bajom- például rák-van. Talán a gyógyszernek van az emésztésemre ilyen jellegű mellékhatása? Mennyire erős ez az Atoris nevezetű gyógyszer? Más jellegű probléma, de vagy fél éve a derekam is fáj reggelente, főleg a jobb oldalon. Néha napközben is előfordul.. Nem tudom, lehet-e összefüggés a magas koleszterinszintemmel, vagy lehet hogy komolyabb bajom van és ez egy tünet... Köszönettel: Zoltán

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szigeti Nóra válasza széklet témában

Tisztelt Kérdező!

Az Atoris okozhatja a széklet megváltozását. A leírt tünet nem jellemző vastagbél daganatra, de persze ennek biztos kizárása csak vastagbéltükrözéssel lehetséges. A magas koleszterinszint nincs összefüggésbe a jobb oldali derékfájással, annak vizsgálatára hasi UH (jobb vese) , gerinc rtg, illetve reumatológia-ortopédiai vizsgálatot javasolok.

Tisztelettel

Kérdés: 2011. március 01., 17:22; Megválaszolva: 2011. március 04., 09:35
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Alkohol probléma
Emelkedett májértékek
Véres nyák
Mi lehet a baj