Hirdetés
      • Sok alkohol ---> rossz máj ---> rossz alvás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Azzal kezdeném, hogy több mint fél éve nem tudok rendesen aludni. Felébredek 5órás alvás után, van amikor éhes is vagyok. Mikor már nem bírtam elmentem vérvizsgálatra, ami kimutatta, hogy az SGPT szintem háromszor magasabb a kelleténél, illetve az SGOT és SGGT szint is magasabb a kelleténél. Megcsinálták a hepatitisz tesztet és negatív lett, voltam ultrahangon is, ami nem mutatott ki elváltozást. Közben megvizsgálták a székletemet is amiből kiderült, hogy vmiféle epeférgem van. Ehhez mind hozzá kell tennem, hogy főiskolás vagyok, és a kelleténél talán többet is buliztam és ITTAM az elmúlt években. Most 2 hónapja nem iszok, valamelyest javult a helyzet van amikor 8 órát is tudok egyszerre aludni. Lehet egyébként összefüggés a máj működése és az álmatlanság között? A napokban az orovos javaslatára elkezdtem Kliont és Fromilidet szedni az epémre, de annyira rosszul lettem tőle h most mát 2. napja nem tudok egyáltalán aludni (úgyhogy nem is szedtem tovább). Az orvosok most még azt vizsgálják, hogy nem vagyok-e allergiás vmire, amit egyáltalán nem tartok valószínűnek, mert sose volt ilyen problémám. Nagy valószínűséggel az alkohol tehet mindenről, illetve a kávétól és a cigitől is rossz érzésem lesz. Mit gondol erről, illetve mit javasol?...mert úgy érzem, hogy nem kapok megfelelő kezelést. Legalont (máriatövis)szedhetek? Azt olvastam az jó májregeneráló.

        WEBBeteg szakértő válasza a máj témában

        Kedves Kérdező!

        Az alvászavarát nem a májbegetségnek, hanem inkább a rendszertelen életnek, a sok italozástól, az éjszakázástól lehet. Ha ezt az életmódot megszűnteti, nagy valószínűséggel az alvásproblémái is megszűnnek. A májregeneráló máritövist használhatja, de előtte tájékoztassa róla háziorvosát! Az italozást hagyja abba, ha valamilyen táplálékkiegészítőt szed, arról is tájékoztassa háziorvosát!


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-03-01 09:33:30; Megválaszolva: 2010. március 01., 09:33

      • Kérdések és válaszok a témakörben: