• Máj gond az alkoholtól

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Körülbelül 3 hónapig napi rendszerességgel hatalmas mennyiségű alkoholt fogyasztottam (Napi 1 liter tömény) 2 hete abbahagytam az ivást. Tegnap vérvételen riasztó adatok jöttek ki és most be vagyok pánikolva, hogy halálos értékek : GGT 798,se slanim aminotranszferaz 273, aszparat aminotranszferaz 161. összkoleszterin 7,8.

        Dr. Plósz János válasza a Máj, Alkohol, Alkoholizmus témában

        Az értékek nem halálosak, a máj igen jól regenerálódik, ha nem éri ártalom. Javaslom, kerüljön minden, májra ártalmas szert (gyógyszer, vegyszer, oldószer, alkohol), illetve használjon antioxidáns szereket, étkezzen egészségesen.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2017. április 07., 16:07; Megválaszolva: 2017. április 11., 15:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Jó napot Doktor Úr! Már kb 3 hete kezdődött a hasfájás, néha elmúlt úgy ahogy aztán megint fájt, székletürítéssel is voltak gondok. Úgy éreztem hogy már kellene hogy távozzon belőlem a széklet mégsem éreztem ingert rá. Most meg...
        Tisztelt Doktor Úr! Évek óta gyötör a sav és az éjszaka visszaàramló savgőz.Jan.elején voltam gyomortükrözésen és rekeszizom sérvet àllapítottak meg 8 cm elcsúszàssal. Egyből a műtétet ajànlottàk és Rabemant írtak fel. A...
        Tisztelt Doktor Úr! Egy hónappal ezelőtt Crohn betegséget diagnosztizáltak nálam. Jelenleg enyhék a tüneteim, néha fájdalmat érzek a hasam bal alsó részén, illetve reggelente hasmenéses, lágy a székletem, de nap közben nem kell wc-re...
        Remélem valaki tud segíteni nekem? Remélem valaki tud segíteni nekem. Olyan próblémám volna, hogy jobb oldalamon a porbaív alatt, luffit vagy nyomás szerű valamit érzek, de ez olyan mintha mozogna. Hol jobb, hol bal oldalt érezném néha mintha...
        Tisztelt Dr. Úr! 2006 óta coelikaia-s vagyok, diétát tartom. 2014 óta visszatérő, bizonytalan hasi panaszok. Bizonytalan =változó térületen alkalmanként megjelenő, köldök körül, jobb bordaív alatt szúrás, bal bordaív alatti szúrás....
        Kedves Doktorúr! MRCP vizsgálatra küldtek nem múló panaszaim miatt:jobb borda alatti fájdalom, diszkonfort, 6kg fogyás hányinger, puffadás, hasfeszülés, Radiologia vélemény: Az epehólyagban és az epeutakban kövességre utaló jeleletérés...
        Tisztelt Doktornő/úr! Olyan promlémám van,hogy az elmúlt 2 hétben kimentem külföldre dolgozni,és mivel nem volt jó a közérzetem,egyedül éreztem magam,stresszeltem folyomatosan,így ki alakult nállam evés utáni gyomorfájdalom,hányás. Ez...
        Üdvözlöm! 4 napja kezdődtek a tünetek. Először fájt az aranyérem és nehezen ment a székelés, Most már nem fáj,inkább olyan érzés mintha dugó lenne a fenekemben Fürdés közben tapintható!Vérzés nincs! A székletem folyós,sötétbarna...
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Körülbelül 3 hete 5-6 napig keserű szájízt éreztem. Ez mára többségében elmúlt. Viszont az utóbbi időben azt tapasztaltam ,hogy bal bordaív alatt tompa “fájdalmat” érzek. Mintha nyomna valami valamit érzésem...
        Tisztelt Doktor Úr! Kiváncsi lennék véleményére a lenti szövettani lelet kapcsán. Van-e valami teendőm ennek ismeretében, oda kell-e figyelnem valamire illetve hogy egyáltalán mit jelent pontosan a lympho-plasmocyta? Lelet: A vastagbél...